ZTSO’NUN DÜZENLEDİĞİ MOTORLU KARA TAŞITLARI ALIM SATIM SORUMLUSU MESLEKİ YETERLİLİK SINAVI YAPILDI

TOBB Mesleki Yeterlilik ve Belgelendirme Merkezleri (MEYBEM) A.Ş. ile Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası arasında yapılan protokol kapsamında motorlu kara taşıtı alım-satımı yapan firma sahipleri, çalışanları ve girişimciler için mesleki yeterlilik sınavı düzenlendi.

“Motorlu Kara Taşıtı Alım Satım Sorumlusu Seviye 5” kategorisinde gerçekleşen sınavda adaylar, taşıt satın alma işlemleri, satın alınan taşıtları satışa hazırlama ve satış işlemlerini içeren uygulamalı ve yazılı sınavdan geçti. 

Konu ile ilgili açıklama yapan Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Metin Demir, “Bilindiği üzere, Ticaret Bakanlığı tarafından ikinci el motorlu kara taşıtı alım-satımı yapan kişiler, satış müdürleri ve satış personeli için Mesleki Yeterlilik Belgesi alma zorunluluğu getirildi. İkinci el motorlu kara taşıtı alım satımı yapanlar veya bu sektöre yeni girecek girişimciler için sınavlar yapılmaya devam ediyor. Motorlu Kara Taşıtları Alım Satım Sorumlusu Seviye 5 sınavları, TOBB MEYBEM tarafından yapılmakta olup, yazılı ve uygulamalı olarak iki aşamada gerçekleştiriliyor. 

Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası olarak ilimizde faaliyet gösteren İkinci el motorlu kara taşıtı alım satımı yapan esnaf ve girişimciler için sınav düzenledik. Sınava 35 kişi katıldı. Yazılı sınav odamızın eğitim salonunda, uygulamalı sınav ise TOBB MEYBEM tarafından onay verilmiş olan odamız üyesi firmamız bünyesinde yapıldı.  Her iki sınavdan da başarılı olan adaylar, 'MYK Mesleki Yeterlilik Belgesi' almaya hak kazanacaklardır. Firmalarımızın almış olduğu yetki belgeleri ve mesleki yeterlilik belgeleri 5 yılda bir yenilenecektir.   Bir diğer bir husus da, İl Ticaret Müdürlükleri mesleki yeterlilik belgesi olmayan işletmelere yetki belgesi vermeyecekler, noterler ise, mesleki yeterlilik belgesi ibraz etmeyenlerin alım-satım işlemlerini kabul etmeyecektir. Bu hususta firmalarımızın bilgi edinmelerini ve konunun hassasiyetine özen göstermelerini önemsiyoruz” dedi.

HABER MERKEZİ

Editör: Haber Merkezi