Zonguldak’ta Meslekte 40 ve 50.Yılını dolduran avukatlara plaket verildi.

Zonguldak’ta düzenlene törene katılan Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, “Yargının güvenirliği meselesi Türkiye Cumhuriyeti Devleti açısından ve Türk milleti açısından bir beka meselesidir” dedi.

Zonguldak’ta meslekte 40.yılını dolduran 43 ve meslekte 50.yılını dolduran 9 avukata plaket verildi.

Cumartesi günü Dedeman Otel Teras Salonu’nda düzenlenen törene, Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Av. Prof.Dr. Metin Feyzioğlu, TBB Disiplin Kurulu Başkanı Av.Uğur Uzer, Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, Zonguldak barosu yönetimi ve avukatlar katıldı.

Zonguldak barosu Başkanı Av. Özel Eroğlu yaptığı açılış konuşmasında konuklarına hoş geldin dedi ve avukatlık mesleğinin zorluklarını ve sıkıntılarını anlattı.

YARGININ GÜVENLİĞİ TÜRKİYE’NİN BEKA MESELESİDİR

Metin Feyzioğlu burada yaptığı konuşmada yargının güvenliğinin Türkiye’nin beka meselesi olduğunu söyledi.

Meslekte 40 ve 50. yılını dolduran büyüklerine plaket vermesini kendisi için onur verici olduğunu belirten Metin Feyzioğlu konuşmasında şunları söyledi:

“Neyi niçin yaptığınızı bir kere daha düşünmekte fayda var.. Günlük sıkıntılarımız günlük koşuşturmamız içinde pek üstünde duramadığımız,  pek üstünde düşünmediğimiz bir önemli işi yapıyoruz.  Biz Yargı mensupları yargı için, yargının güvenilir olması için mücadele eden Bizler 81 milyonun kucaklaşmasını sağlamaya çalışıyoruz. Bilmem böyle düşündünüz mü Çünkü 81 milyonu bir paydada buluşturmazsak eğer fay hatlarında çatlar gider. Türkiye Cumhuriyeti etnik bir devlet değildir mezhep o sesli Buz Devri değildir Türkiye Cumhuriyeti Atatürk'ün tanımladığı şekilde milliyetçilik talebini oturtulmuş bir devlettir. Başka türlü olmaz zaten. Büyük savaşın akabinde 3 kıtadan Anadolu'ya çekilen ve çok farklı kültürlerden mezheplerden geleneklerden geçmişlerden gelen o Milliyetçiliğin vazgeçilmezi olan ülküdaşlık, geçmişten gelen ve aynı geleceğe yürümenin umudunu barındırmalı. Vatandaş Devleti'nin yargısına güvenmek zorunda. Eğer yargısının haklı ile haksızı ayıracağıma inanmıyorsa,  eğer yargıyı sığınacak bir liman olarak görmüyorsa, Eğer yargının suçlu ile suçsuzu, doğruyu ve yanlışı, haklıyı haksızı birbirinden ayırmadan üstümün hukukunun icra ettiğini güçlünün sesi olduğunu düşünüyorsa bu ülkeye bir arada tutamayız. Şu halde yargının güvenirliği meselesi Türkiye Cumhuriyeti Devleti açısından ve Türk milleti açısından bir beka meselesidir. Şunu bir kere anlayalım İşte bu beka mücadelesinde biz avukatlar adil yargılanma hakkının gerçekleşmesi mücadelesini veriyoruz. Biz sonucu garanti etmiyoruz edemeyiz ama Adil yargılama sürecinin işlenmesini talep ediyoruz ve ona müdahale ediyoruz”

Törende ayrıca TBB Disiplin Kurulu Başkanı Av.Uğur Uzer’in konuşmacı olarak katıldığı Avukatlık Disiplin Semineri düzenlendi.

(HABER-ERCAN DEMİR)

Editör: Haber Merkezi