" Öğretmenlik yerinde sayıyor"

Birleşik Kamu-İş Zonguldak Temsilcisi Metin Kahveci, Kanal Z'de Murat Altay'ın sunduğu Güne Merhaba programında 3600 ek gösterge nedeniyle Kemal Kılıçdaroğlu'nun yaptığı açıklamayı savundu. Kılıçdaroğlu'nun doğru bir açıklama yaptığını vurgulayan Metin Kahveci,muhalefetin desteğine rağmen Ak Parti'nin 3600 ek göstergeye karşı çıktığını söyledi.

Kahveci programda şu görüşleri ifade etti.

" 24 Kasımda Öğretmenler günü kutlanır ama, amacına göre kutlanmaz.Sadece günü kurtarmak amacıyla yapılıyor.Avrupada öğretmenlik mesleği statü olarak çok yüksek mevkiide.Öğretmenlik mesleği yerinde saymaya devam edecek.

Öğretmenlik mesleği çok savruldu.

3.600 tartışması konuyu bu noktayı getirdi. İlk önce perde arkasını anlatmak istiyorum.Kılıçdaroğlu’na katılıyorum düzgün bir açıklama yaptı.3.600 ilgili olarak Eğitim-İş Sendikası 2014 yılında bir çalışma başlattı.Emekli olduğunda biraz daha para alsın demek isteniyor.Müfettişler bir öğretmense o emekli olduğunda 3.600 alıyorsa bizde alabiliriz diye mücadele başlattık.Biz imza toplayıp meclise kadar getirdik hangi sendika getirdi.

3.600  ek göstergenin çıkması için Ünal Demirtaş ve Deniz Yavuzyılmaz çok büyük çaba içindeler.CHP,İYİ Parti,HDP, kabul ediyor AK Parti kabul etmiyor.

Sendikalar olarak öğretmenlerimiz emekli olduğunda 3.600 ek gösterge için yasal düzenleme istiyorlar."

HABER:ESRA AYDIN

Editör: Haber Merkezi