Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Zonguldak İl Başkanı Varol Demirköse, yeni bir yapılanma ihtiyacı gördükleri için Türkan Özdemir'i İl Kadın Kolları Başkanı olarak atadıklarını söyledi.
Bilindiği üzere kısa bir süre önce İl Başkanı Varol Demirköse tarafından İl Kadın Kolları Başkanı Mevlüde Yalçıner ve yönetimi görevden alınarak yerine Türkan Özdemir ve yeni yönetim ataması gerçekleştirilmişti. Bu atama kamuoyunda çeşitli yorum ve tepkilere sebep olurken İl Başkanı Varol Demirköse atamayla  ilgili önemli açıklamalarda bulundu.Varol Demirköse, bu atamanın genel merkez tarafından değil İl Başkanlığı tarafından yapıldığını ve yetkinin kendilerinde olduğunu belirterek şunları ifade etti:
YALÇINER'i GENEL MERKEZ DEĞiL BiZ GÖREVDEN ALDIK
"Milliyetçi Hareket Partisi Zonguldak İl teşkilatı olarak kendi içimizde yapılanma düşündük ve bu yapılanmanın neticesinde de Türkan Özdemir hanımefendi İl Kadın Kolları Başkanı olarak atamasını gerçekleştirdik. Kendisine başarılar dileriz. Daha önce görev yapan arkadaşlara teşekkür ediyoruz. Hepsi teşkilatımızın neferidir askeridir. Bundan sonraki süreçte de mutlaka kendilerine daha başka görevler de verilecektir. Bunun dışında da yazılı basın ve yayın organlarında genel merkezimizin bu işi yaptığını söylemiyor bu tamamen yalandır. Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanı olarak yetki bizdedir ve bu görevden alma tasarrufu tamamen bizim tarafımızdan yapılmıştır kamuoyuna arz ediyoruz."
YENi BiR YAPILANMA iÇiN BU ATAMA GEREKiYORDU
"Peki niçin bu atamayı yaptınız" sorusunu cevaplayan Varol Demirköse, "Biz çalışmaların daha etkin verimli olması için yeni bir yapılanma ihtiyacı gördük. Bu yüzden yaptık ve bizim teşkilatlarında da bu tür atamalar yapılır. Ocak teşkilatları da bizim teşkilatları mızdır, Ocak teşkilatlarımızda da bu şekilde atamalar yapılır. Bunda bir fırtına kopacak durum yoktur. Zonguldak'ın gündeminde yapılması gereken birçok faaliyet varken, gündem olması gereken konular varken bu konunun gündem olması bence doğru değil" dedi.
(Haber-Ercan Demir)

Editör: Haber Merkezi