Hafta sonu yapılacak olan MHP İl Kongresi'ne çeyrek kala parti içinde kılıçlar çekildi.
MHP Ankara Milletvekili Erkan Haberal'ın kongreye tek adayla gidileceği ve il başkan adayının Varol Demirköse olduğunu açıklamasına rağmen, parti içindeki ülkücüler tarafından yoğun muhalefet hazırlığı yapılıyor. Ülkücülerin, kendilerine sunulan her formülü kabul edecek yapıda bir siyasi anlayışa sahip olmadığını vurgulayan parti için muhalifler, " Küçük olsun benim olsun" mantığı partimizi zayıflatmıştır.
Üzülerek belirtelim ki, Zonguldak'ta yapılan seçimlerde partimiz adına başarılı sonuç yoktur." şeklinde konuşuyor.
Öte yandan, il kongresine hazırlanan MHP'de, muhalif grubun büyük ihtimalle sürpriz aday çıkartarak kongreye katılacağı ifade ediliyor.

Mevlüde Yalçıner bilmecesi

Mevcut il yönetimi tarafından görevden alınan ve MHP'nin en başarılı isimlerinden biri olarak bilinen İl Kadın Kolları eski Başkanı Mevlüde Yalçıner'in parti içindeki muhalefeti susturmak ve denge sağlamak üzere yeniden il yönetimine alınmak istendiği, daha önce İl Başkanı Varol Demirköse'ye sert eleştiriler yönelten Mevlüde Yalçıner'in bu görevi kabul edip etmeyeceği parti içindeki önemli tartışmaların başında geliyor. Aynı şekilde MHP eski  İl Başkan Metin Soydaş ve MHP eski Merkez İlçe Başkanı Niyazi Kıransoy'un il yönetiminin talebi doğrultusunda  görevden alınmış olması da, MHP içinde Erkan Haberal, Murat Kotra ve Hamdi Ayan'ın partiyi dizayn etme çabası olarak değerlendiriliyor.
Yine parti içindeki bazı muhalif ülkücüler de, daha önce Merkez İlçe Başkanı Gürkan Gülay ve Belediye Meclisi Üyesi Salih Alemdar'ın aynı zihniyetle partiden uzaklaşmasına neden olunduğunu ifade ederek, "Ülkücüler bu şekilde formüle edilmeyi kabul edemez" diye konuşuyor.

Demirköse, il sekreterliği görevinden neden istifa etti

MHP kulislerinden sızan haberlere göre, MHP İl Başkanı Varol Demirköse partide il sekreteri olarak görev yaptığı sırada, MHP İl Başkan Vekili Metin Soydaş'dan özür dileyerek görevden affını istediği, gerekçe olarak da başarısız olduğunu ve görevini layıkı ile yerine getiremediğini söylediği bildiriliyor.
MHP İl Sekreteri olduğu sırada başarısızlığını yazılı olarak itiraf eden Varol Demirköse'nin, kamuoyuna ve ülkücülere "başarılı" olarak sunulmasının da aynı ekibin parti yönetimini elinde tutma çabası olarak gösteriliyor.

Ekonomik destek Mehmet Ali Güldaş'tan

Varol Demirköse'nin, partinin siyasi çalışmalarına ekonomik destek sağlayacak isim olarak işadamı Mehmet Ali Güldaş'ı il yönetimine almak istediği MHP kulislerinde konuşulan haberler arasında.
MHP'deki gelişmeler ve yıllarca partiye emek veren yöneticilerin dışlanmak istenmesi nedeniyle harekete geçen ülkücülerin, kongre salonuna güçlü bir liste ve il başkan adayı ile katılmaları bekleniyor.
(Haber Merkezi)

Editör: Haber Merkezi