MHP ziyaretinde konuşan ZTSO Başkanı Metin Demir, "Zonguldak genç Türkiye Cumhuriyeti'nin çok kıt imkânlarla, dar imkânlarla bir ekonomik mucizeyi gerçekleştirdiği dönemlerde 1930'larda 40'larda, 50'lerde çok büyük fedakârlıklarla canını dişine takarak  fedakârca çalışarak bu uğurda sayısı 5 binleri bulan Sanayi şehitlerini vererek bu ülkenin ayağa kalkmasın da çok ciddi emeği olan fedakarlık yapmış önemli bir kenttir" dedi.

Milliyetçi Hareket Partisi Zonguldak İl Başkanı Varol Demirköse ve yönetim kurulu üyeleri tarafından kuruluşunun 100.yılını kutlayan Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odasına kutlama ziyareti gerçekleştirildi.
Ziyarette Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Metin Demir konuklarını kapıda karşıladı.

VAROL DEMİRKÖSE ZONGULDAK'IN SORULARI MECLİS GÜNDEMİNE TAŞIYACAĞIZ
Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası'nın 100 yıllık köklü bir geçmişe sahip olduğunu ve gurur duyduklarını belirten Hareket Partisi İl Başkanı Varol Demirköse;
"Ziyareti mübarek cuma günü gerçekleştirdik, Cumamız mübarek olsun. Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odasımızın her zaman yanımızda olmasından gurur duyuyoruz ve odamızın kuruluşunun 100'üncü yılını tebrik ediyoruz. Sayın Metin Demir başkanımıza görevinde başarılar ve Hayırlı çalışmalar diliyoruz. Biz hepimiz Zonguldak'ta yaşıyoruz. Zonguldak nasıl bir şehir diye sordukları zaman sabah evinden besmele ile çıkıp maden ocağına gidip kimi zaman şehadetle dönenlerin memleketi, besmele ile evinden çıkıp dükkan açıp siftah yapamazsa bile buna da şükür diyenlerin memleketidir. Fakat bu memleket sahipsiz bir memleket. Biz de burada Zonguldak için neler yapabiliriz diye düşünüyoruz. Tabii burada önemli güçlerden biri olan Ticaret ve Sanayi Odası ile bu konuyu istişare yapmak istedik. Zonguldak'ta bir maden şehri olması durumu var buna bağlı olarak bir sanayi kenti olma durumu var, bununla da ilgili olarak gündemde bazı konular var biz bu konuları kendileri ile görüşeceğiz  bilgi alışverişi yapacağız ve bu konularda Öncelikle iktidar partisine daha sonra da Türkiye Büyük Millet Meclisi gündemine taşıyacağız. Bununla ilgili çalışmalarımızı tamamladık. Bizim milletvekillerimiz bizden bu konuda bilgi bekliyor, Bu konuda Sayın başkanımız da  katkı yaparsa biz mutlu oluruz" şeklinde konuştu.
METİN DEMİR: ZONGULDAK 5 BiN SANAYİ ŞEHİDİ VERDİ
Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Metin Demir'de şunları ifade etti: "Sayın Başkan değerli yöneticiler öncelikle odamıza hoşgeldiniz ayağınıza sağlık, Bu mübarek cuma günü 100.yılımız vesilesiyle bizleri ziyaret ettiğiniz nezaket gösterdiniz teşekkür ediyoruz. Öncelikle Başkanım sizinle istişare ettiğiniz üzere Zonguldak genç Türkiye Cumhuriyeti'nin çok kıt imkânlarla, dar imkânlarla bir ekonomik mucizeyi gerçekleştirdiği dönemlerde 1930'larda 40'larda, 50'lerde çok büyük fedakârlıklarla canını dişine takarak çok fedakârca çalışarak bu uğurda sayısı 5 binleri bulan Sanayi şehitlerini vererek bu ülkenin ayağa kalkmasını da çok ciddi emeği olan fedakarlık yapmış önemli bir kenttir. Zonguldak uzunca bir dönem  sanatta, sporda, sanayide, ekonomide tüm alanlarda Türkiye'nin ilk 5 ayetinden biriydi. Ancak hepimizin  1990'lı yıllarla beraber değişen dünya ve değişen ülke koşulları sebebiyle Zonguldak'ın bir güç kaybetmesi ve yeni döneme yeni dünyaya yeni Türkiye'ye adapte olması ile ilgili bir sürecin içinden geçiyoruz. Biz de 100 yıllık tecrübemize yakışan, odamızın kurumsal duruşuna ve kimliğine yakışan, çalışmaların içerisinde olarak hem bu değişim dönüşüm sürecinin hızlıca atlatılması Zonguldak'ın Yeniçağ yeni döneme adapte olması ile ilgili hem de ilimizin ekonomisinin çeşitlendirerek büyütülmesi ile ilgili çalışmalara imza atmaya çalışıyoruz. Bu siyasetle her zaman yakın istişare halinde yürütülebilecek bir süreçtir. Biz burada her dönem her siyasi partimizde ayrım yapmaksızın fikirlerimizi görüşlerimizi projelerimizi hem istişare ettik. Bundan sonraki süreçte de yapılacak çok iş var. Zonguldak'ın birikmiş bazı meseleleri var işleri var ve biz Zonguldak'ın en köklü en güçlü meslek örgütlerinden birisi olarak bu konuda görev almaya devam edeceğiz. İnşallah bundan sonraki süreçte de yakın işbirliğimiz istişaremiz ile birlikte yürütecek, faaliyetler olacaktır. Ben bu vesileyle tekrar ziyaretiniz için teşekkür ediyorum." ifadesini kullandı.
(Haber-Ercan Demir)

Editör: Haber Merkezi