15 Temmuz hain darbe girişimini ikinci yıldönümü nedeniyle Zonguldak şehit karbristanlığında Vali Ahmet çınar ve milletvekilleri tarafından karanfil bırakıldı, şehitlerimiz için dualar edildi. AK Parti Zonguldak Milletvekili Polat Türkmen, “15 Temmuz bir bakıma baktığımız zaman üzüntülü ülkemiz etmekteydi bir kaderin çizildiği noktadır. Bir bakıma da baktığın zaman milletimizin kendi kaderine, kendi Demokrasine, istikbal ve istiklaline sahip çıktığı bir noktadır. Bu bakımdan sevindiricidir” dedi.

15 Temmuz hain darbe girişiminin ikinci yıldönümünde Zonguldak Valiliği tarafından şehit kabristanlığında şehitlerimiz için anma etkinliği düzenlendi.

Vali Ahmet Çınar, AK Parti Zonguldak Milletvekilleri; Polat Türkmen, Ahmet Çolakoğlu, Hamdi Uçar, Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, Garnizon ve Askerlik Şubesi Başkanı Ayhan Kafalı, İl Emniyet Müdürü Ahmet Metin Turanlı, İl Jandarma Komutanı Gökhan İnan, Şehit Aileleri Derneği Başkanı Mustafa Yorulmaz, Muharip Gaziler Derneği Başkanı Recep Başar, daire müdürleri ile çok sayıda şehit ailesi ve yakınları ile gaziler katıldı.

Vali Ahmet Çınar ve Milletvekilleri: Polat Türkmen, Ahmet Çolakoğlu ve Hamdi Uçar kabristanlığa karanfil bıraktılar.

Ardından din görevlileri tarafından Kur’anı kerim okundu ve İl Müftüsü Rüstem Can’da şehitlerimiz için dua okudu.

AK Parti Zonguldak milletvekili Polat Türkmen yaptığı açıklamada, 15 Temmuz ve tüm şehitlerimiz rahmet ve minnetle andıklarını belirterek şunları söyledi:

15 TEMMUZ ŞEHİTLERİ VE TÜM ŞEHİTLERİMİZE ALLAH'TAN RAHMET DİLİYORUM

“Bir taraftan baktığımız zaman Şehitlik mertebesine ulaşmış olan kardeşlerimiz, onlar Cenabı Hakk'ın ayeti kerimesinde belirttiği gibi onlar öyle değillerdir siz onları göremezsiniz. Onlar peygamberlerle beraberlerdir inşallah. Ama tabi acısı, sıkıntısı her zaman ailesini ve hepimizi üzmektedir. Cenabı Allah bir daha Şehitler vermek zorunda bırakmasın yurdumuzu ama öyle bir coğrafyanın içerisindeki buna her zaman hazırlıklı olmak zorundayız. Onların sayesinde ayaktayız, onların sayesinde ebedi ayakta kalacağız, ezanımız hiç susmayacak ve bayrağımız hep dalgalanacak inşallah. 15 Temmuz bir bakıma baktığımız zaman üzüntülü, ülkemiz adına kötü bir kaderin çizildiği noktadır, bir bakıma da baktığın zaman milletimizin kendi kaderine, kendi demokrasine, istikbal ve istiklaline sahip çıktığı bir noktadır. Bu bakımdan sevindiricidir. Bunu ilelebet her zaman yapacağını göstermektedir. Bir daha böyle hain kalkışmaların, ülkemizin üzerinde kurulan tuzaklara alet olan hiçbir grubun, hiçbir mensubun, hiçbir kurumun olamayacağını göstermiştir. Çünkü milletimiz hem İstiklaline ve İstikbaline, hem demokrasisine sahip çıkmıştır ve bundan sonra da çok daha büyük bir kuvvetle sahip çıkacaktır diye düşünüyorum. Dolayısıyla şehitlerimize rahmet eylesin, yakınlarına Allah sabır ihsan eylesin. Milletimize böyle bir olaya bundan sora da vakıf olmayacak ama vakıf da etmesin, öyle bir hal ile hallendirmesin diye düşünüyorum. Tekrar tekrar 15 Temmuz şehitleri ve tüm şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum Yakınlarına sabır ihsan ediyorum.”

(HABER-ERCAN DEMİR)

Editör: Haber Merkezi