Zonguldak Maden Mühendisleri Odası’nın bulunduğu binanın restore edilerek, “Millet Kıraathanesi”ne dönüştürülmesine ilişkin karara Zonguldaklı vatandaşlar tarafından büyük destek veriliyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatı ile Millet Kıraathanesi’ne dönüştürülecek olan binanın TTK’dan Hazine’ye devri sağlandı.

Binanın aslına uygun olarak restore edildikten sonra, içinde kütüphanesi de bulunan, vatandaşların uygun fiyatlarla çay —kahve içip dinlenebileceği bir mekan haline dönüştürülmesi bekleniyor.

*** Konuyla ilgili görüşlerini açıklayan Zonguldaklılar, “ Bu bina kimsenin tekelinde değildir. Alınan karar isabetli ve doğrudur. Bugüne dek küçük bir azınlığın faydalandığı binanın halka açılması, milletin mülkünün, millete verilmesi anlamına gelir.” şeklinde konuştular.

ATATÜRK’ÜN ANISI YAŞATILACAK

 Öte yandan güvenilir kaynaklardan alınan bilgilere göre, Atatürk’ün Zonguldak’a ayak bastığı yerde, Atatürk’ün anısına yakışır bir düzenleme yapılarak hizmete açılacak.

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Zonguldak’a ayak bastığı yerin, eskisinden çok daha güzel ve anısına yakışır bir yaklaşımla en kısa sürede yeniden düzenleniceği öğrenildi.

HABER : Ersin ÇORBACI

Editör: Haber Merkezi