MİLLETVEKİLİ TUNÇ’UN KATILIMIYLA AK PARTİ BARTIN İL DANIŞMA MECLİSİ TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİ

‘MİLLETTİMİZ İÇİN GECE GÜNDÜZ SEFERBER OLDUK, OLMAYA DEVAM EDİYORUZ’

AK Parti Bartın Milletvekili Genel Merkez Siyasi ve Hukuki İşler Başkan Yardımcısı Yılmaz Tunç, Genişletilmiş İl Danışma Meclis Toplantısında güncel siyasi konuları ve Bartın’da devam eden hükümet yatırımlarını değerlendirdi.

Bartın Kültür Merkezinde gerçekleştirilen AK Parti Bartın teşkilatının düzenlediği genişletilmiş İl Danışma Meclisi Toplantısına,AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, İl Başkanı Turhan Kalaycı, AK Parti 22. Dönem Bartın Milletvekili Asım Kulak, İl Genel Meclisi Başkanı Kenan Dursun, Merkez İlçe Başkanı Yusuf Aldatmaz, Kadın Kolları Başkanı Yasemin Dora Kurtkaya, Gençlik Kolları Başkanı Onur Özkaya, , Kozcağız Belediye Başkanı Mustafa Karaman, Kurucaşile Belediye Başkanı Mehmet Zihni Sayın, Hasankadı Belediye Başkanı Zeki Erdoğan, Abdipaşa Belediye Başkanı Yaşar Dönmez, Ulus Belediye Başkanı Hasan Hüseyin Uzun ve çok sayıda partili katıldı.

Millete hizmette 16.yıl

Saygı duruşu ve İstiklal marşı ile başlayan ve İl Başkanı Turhan Kalaycı’nın açış konuşmasında teşkilat çalışmaları hakkında bilgi verdiği AK Parti Bartın il danışma meclisinde yaptığı konuşmada Milletvekili Tunç,AK Parti’nin Genel Başkanımız Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde kurularak milletle başladığı yolculuğu 16. Yıldönümünde de hizmet anlayışını aynı azim ve kararlılıkla sürdürdüğünü söyledi.

Danışma meclisine katılım yoğun oldu

Yoğun katılımın olduğu toplantının 31 Mart yerel seçimlerinde AK Parti’nin Bartın’da sekizde sekiz olacağının işareti olduğunu belirten Milletvekili Tunç, 3 Kasım 2002 tarihi ülkemiz için önemli bir tarih 16. yıldönümünü dün itibariyle tamamladık. 16 yıl önce milletimiz, 3 Kasım 2002 tarihinde AK Parti tek başına iktidar yaptı. 90'lı yıllar boyunca devam eden koalisyon hükümetlerine son verdi. Koalisyon da görev alan tüm partileri barajın altında bıraktı ve milletimiz yeni bir sayfa açıyorum o sayfayı da Recep Tayyip Erdoğanve AK Parti ile uzun yıllar devam ettireceğim dediğini ifade etti.

Türkiye’nin kronikleşmiş tüm sorunlarını AK Parti çözmeyi başardı

AK Parti 2002'de iktidar olduğundaülkemizin içerisindeki olduğunu hepimiz biliyoruz hatırlıyoruz. Aslında hatırlamak bile istemiyoruz 16 yıl boyunca AK Parti'nin ülkemizin neler gerçekleştirdiğini ülkemizin kronikleşmiş çözülemeyen tüm sorunlarını AK Parti el attı ve tek tek çözmeyi başardı. Gerek eğitim alanındaki kısıtlamalar,  gerek hak ve özgürlük alanındaki kısıtlamalar, gerek demokrasi eksikliği, gerek ekonomideki sıkıntılar enflasyon, işsizlik, yoksulluk tüm bunlarla mücadele eden  AK Parti, Türkiye'yi 16 yılda 3,5 kat büyüttü.

Tüm saldırılara rağmen dünyanın en büyük havaalanı açılışını gerçekleştirdik

2001'de eksi dokuz küçülen Türkiye, AK Parti ile her yıl açıklanan büyüme oranlarıyla dünyanın en hızlı büyüyen Ülkesi olduğunu belirten Milletvekili Tunç, “Son ekonomik saldırılara rağmen eylül ayında ihracat rekoru kırdık. Cumhuriyet tarihinin ihracat rekoru. Ekonomik saldırılara rağmen Avrupa'nın en hızlı büyüyen Ülkesi oldu. Ekonomik saldırılara rağmen dünyanın en büyük havaalanı açılışını gerçekleştirdik. dünya projelerine adım attık.”Dedi. Tunç,Uyguladığımız insani ve vicdani dış politika ile dünya mazlumlarının sesi olduk. Hakkın ve adaletin yanında yer aldık. Bütün dünyada güçlü ülkeler dediğimiz küresel güçler hep mazlumun aleyhinde çalışırken onlara karşı sesini çıkarabilen dünya beşten büyüktür diyebilen tek lider var dünyada O da Recep Tayyip Erdoğanve  onun partisi var. Şeklinde konuştu.

Her alanda ülkemizi kalkındırmak için çalıştık

Milletvekili Tunç, “AK Parti ile bir taraftan ülkemizin 81 vilayet ile hizmetler götürdük. İcraatlar yaptık. Her alanda ülkemizi kalkındırmak halkımızın refahını artırmak için gayret gösterdik. Sosyal Politikalar ile yoksulun fakirin fukaranın yanında olduk. En ücra köyümüzde hastaneye gelemeyen hastamızın ayağına doktor götürdük. En uzak köylere asfalt, en uzak mezralara mahallelere kadar su götürdük. Dağları delerek, tüneller yaptık. Cumhuriyet tarihinde toplam 50 kilometre tünel yapılmışken onun yedi katını sadece 16 yıla sığdırdık. Bartın'da da bu hizmetleri görüyoruz. Barajlar yaptık. Üniversiteler kurduk. Bartın’da da görüyorsunuz. Hızlı trenlerle ülkemizi tanıştırdık. Türkiye'nin toplam milli geliri 250 milyar dolardan 800 milyar doların üzerine çıkardık. 2023 hedeflerimiz vardı. 2023 hedeflerimizi yakalamak için canla başla Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde tüm AK kadrolar gece gündüz seferber olduk, olmaya devam ediyoruz.” Dedi.

Milletvekili Tunç konuşmasının devamında, “Tüm bu gelişmeleri kalkınma hızını Türkiye'nin güçlü bir devlet olmasını, Türkiye'nin kendi silahını yapan, terörle mücadelesini güçlü bir şekilde yapan kendi istihbaratının kendisi yapabilen helikopterini yapabilen, tankını, tüfeğini, topunu, insansız hava aracını kendisinin yapmasını Türkiye'nin milli duruşunu hazmedemeyenler Tabii bu 16 yıllık süre içerisinde hiç boş durmadılar. O şer odakları hep ülkemizin aleyhinde AK Parti'nin aleyhinde çalışmalarını sürdürdüler. Tuzaklar kurmaya çalıştılar, planlar kurmaya çalıştılar. İktidarımızın daha dört buçuk yılında, ilk döneminin sonunda 367 krizi ile Cumhurbaşkanı seçimleri kriziyle karşı karşıya kaldık. Ardından 2008 yılında kapatma davası ile karşı karşıya kaldık. Ardından Gezi olayları, mit müsteşarının tutuklanmaya açılması, MİT tırlarının durdurulması.tüm bunlar da başarılı olamayınca 17/25 Aralık yargı darbesi ile hükümetimizi düşürmeye çalıştılar. Onda da başarılı olamadılar terörü azdırmaya, hendek kazdırmaya,Kobani olayları ve ardından tüm bunlarla başarılı olamayan şer güçler küresel güçlerin desteğini alarak ülkemizdeki taşeronları vasıtasıyla 15 Temmuzda hain darbe girişimindebulundular. FETÖ teröristlerine milletimiz ülkeyi onlara dar etti. Şu anda onları yargı önünde hesap vermek için gönderdi, bağımsız yargı hesabını soruyor. Kim bu ülkenin aleyhinde çalışmışsa, kim bu milletin aleyhinde milletimize diz çöktürmeye çalışmışsa karşısında hem bağımsız yargıyı hem milletimizi hem AK Parti'yi bulur, hem Recep Tayyip Erdoğan'ı bulur. Bu kararlılıktan hiçbir zaman vazgeçmedik ve bu kararlılıktan vazgeçmeyeceğiz. Bunlar da başarılı olamadılar ekonomik saldırıyla acaba ülkeye diz çöktürebilir miyiz planları yaptılar. Bunlar bahane edilerek Ülkemizde ekonomik kriz çıkarmaya çalıştılar.yerel seçimleri öncesi AK Parti'yi milletimize karşı soğutma çabasındalar, ama aldığımız tedbirler sayesinde bu saldırıyı da göğüslemeyi başardık. Fırsatçılarla da mücadele devam ediyor.dedi.

400 yataklı devlet hastanesi inşaatı devam ediyor

Milletvekili Tunç sağlık alanında Bartın’da önemli mesafeler alındığını belirterek, “Bartın 400 yataklı hastanenin inşaatı başladı.  200 milyon yaklaşık maliyeti olan ve 160 milyona ihalesi yapılan ileride eğitim araştırma hastanesi olabilecek nitelikte bir hastaneyi Bartın’a kazandırıyoruz. Bu büyük bir yatırım. Türkiye bir taraftan terörün önüne geçmek için yurt dışına operasyon düzenliyor, diğer taraftan Bartın’a hastane için 200 milyon gönderebiliyor. İşte AK Parti’nin Türkiye’yi getirdiği nokta. Amasra’da ilçe hastanemiz hizmete girdi. Ulus’ta önceki yıllarda tamamlamıştık. Bütün beldelerde aile sağlığı merkezlerimiz var. Beldelerimizin dışında Kızılelma, Kurtköy gibi aile sağlı merkezleri yapıldı. Bu sene TOKİ’de yapıyoruz. Aladağ’da aile yaşam merkezi yapıyoruz. Kemer Köprüye bir aile sağlığı merkezi inşa ediyoruz. Gerek birinci basamak gerekse hastaneler düzeyinde en iyi hizmeti alabilmesi için vatandaşlarımızın gereken gayreti gösteriyoruz. Dedi.

Bartın hakkettiği yatırımları almaya devam edecek

Bartın’ın her alanda gelişmesini sağlaması için gece gündüz çalıştıklarını söyleyen Milletvekili Tunç,  6 milyarlık kamu yatırımını hayata geçirdiklerini, 6 milyar lira tutarında kamu yatırımının da devam ettiğini söyledi. Milletvekili Tunç,  Bartın’ı Üniversite ile büyütmeye devam ettiklerini, barajlar, tüneller, fabrikalar, duble yollar, toplu konutlar, modern eğitim yuvaları, öğrenci yurtları, gençlik ve spor tesisleri, turizm yatırımları, tarım destekleri, DSİ yatırımları, modern kamu hizmet binaları, hastaneler, sağlık yatırımları ile Bartın her alanda geliştirdiklerini bu yatırımlara hız kesmeden devam ettiklerini söyledi.

Editör: Haber Merkezi