Ak Parti Zonguldak Milletvekili Ahmet Çolakoğlu'nun Canlı yayını sosyal paylaşım sitelerinde 12 bin 521 kişi tarafından izlendi.

Kanal Z Genel Yayın Yönetmeni Simge Kırlı’nın moderatörlüğünü yaptığı ‘’Günün Konusu’’ programının konuğu Ak Parti Milletvekili Ahmet Çolakoğlu oldu. Çolakoğlu, Simge Kırlı’nın yanı sıra Araştırmacı- Programcı Murat Altay’ında sorularını yanıtladı.

Çaycuma’da Bülent Kantarcı 31 Mart yerel seçimlerini kazanmıştı. Ak Parti Çaycuma Adayı Ahmet Karayılmaz yalnız bırakıldı eleştirilerini yanıtlayan Çolakoğlu, 

‘’Hiç bir Milletvekili kendi bölgesinde seçimi kaybetmek istemez, Çaycuma anlamında değil, tüm Zonguldak’ta İl Başkanım, İlçe Başkanım ile seçim çalışmalarına girdik.Hiç bir İlçeyi Beldeyi yalnız bırakmadık. Biz her ilçede vardık . İl Başkanlığımız ve Milletvekilleri ile beraber sahalardaydık. Halkın tercihi bu yönde olmuştur. Bizler 10 yıl Çaycuma’da hizmet vermiştik.Vatandaşımız bu bayrağı teslim etti. Vatandaşı yargılayamayız. Vatandaş tercihini yapmakta özgürdür. O gün ki şartlarda vatandaşımızın tercihi o yönde olmuştur. Yerel seçimler ve genel seçimler arasında çok fark vardır. 31 Mart oy oranlarıyla 24 Haziran genel seçimleri arasında fark vardır. Biz mazeret üretemiyoruz. Bizler teşkilat olarak eksiklik yapmışız. Biz burada halkın teveccühünü kazanamadık. Biz bu öz eleştiriyi kendimize yapamazsak, bir sonraki seçime hazır olamayız. Vatandaşımıza halkımıza neyi anlatamadık neden kaybettik diyerek bir sonraki seçime hazırlanmaya başladık.Projeleri Vaatleri bize yetki verdikleri sürece ne yapacağımızı halkımıza anlattık. Her İlçe ve Beldede muhalefette aynısını yaptı. Halka bu projeyi neden istiyorsun yada istemiyorsun diye soramayız. Bu onların tercihidir. Biz vatandaş suçludur diyemeyiz.Ama eksiğimiz var diyebiliriz.’’

GAZETECİNİN KALEMİNİ VATANDAŞ KIRAR

ÇOLAKOĞLU : ''BEN KIRARIM DEMEDİ''

Ak Parti Milletvekili Hamdi Uçar‘ın 10 Ocak Gazeteciler Günü’nde yapılan etkinlikte gazetecilere,‘’İftira atan, yalan haber yapan gazetecileri mahkemeye verdim. Siz böyle yazarsanız kaleminizi kırarlar’’ tepkisine AK Parti Milletvekili Ahmet Çolakoğlu, ‘’Orada geçen diyalogları karşılıklı duyduk. Sorular idda edilerek yapıldı. Bu iddaların hepsine kanıt var mı diye sordu. Milletvekili bir insan var karşınızda. Yalan haber yapan iftira atanının kalemi kırılır dedi. Ben kırarım demedi. Bir gazetecinin kalemini sadece vatandaş kırar. Onun gerçek dışı haberlerini okur ve okuma oranları düşer. Bir kalem tespitleri ve eleştirileri ile güçlenir. Tamamen mecazi anlamda konuştu. Vatandaşımızın onun yayınlarına itibar edip etmemesiyle bunu gösterebilir.’’ dedi.

BELEDİYE BAŞKANI’NA DEĞİL ÇAYCUMA’YA HİZMET ETTİK

Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı’nın ’’ Ahmet Çolakoğlu ile aramız çok iyi çok güzel çalıştık’’ açıklamasını değerlendiren Çolakoğlu şunları söyledi :

‘’Çaycuma Belediye Başkanı ile aramızın iyi yada kötü olması hizmet ile alakalıdır. Bizler İktidar Partisi milletvekiliyiz. Çaycuma’da yıllarca görev yaptık.Onu bir çok eleştirdiğim konular vardır. Sosyal medyada bazı açıklamalarının yanlış oldugunu yüzüne karşı demişim ve  siyasi fikirlerimizi söylemişimdir. İlçem de de katkı sağlamam gereken şeyleri takip etmekte yükümlüyüm.Biz Çaycuma ilçesinde projeleri takip etmekle yükümlüyüm. Burada biz daha yakın bir zaman Gökçebey’de Devlet Hastanesi’ni açtık Belediye görevini bizde devlet olarak görevimizi yaptık. Açıkcası diğer milletvekillerimiz ile beraber merkez hükümetten ne yapılması gerekiyorsa bunu takip etmek zorundayız. Biz Belediye Başkanına değil, Çaycuma’mıza destek oluyoruz.’’

ZONGULDAKSPOR BİZİM

Zonguldak Kömürspor karşılaşma sonrası  formalarını saha ortasına bırakarak sahipsizliği protesto ettiler.Karşılaşma sonrası taraftarlar futbolcuları tribünlere çağırarak destek oldular.

Bir kuruş para almadan alamadıklarını  belirten futbolcular, Şehrin ileri gelenlerinin  bu duruma duyarsız kaldığını  belirti.

Ak Parti Milletvekili Ahmet Çolakoğlu, Kömürspor’a destek olduklarını bunun sadece siyasetçilerin üstüne atılmaması gerektiğini belirterek şunları söyledi: 

‘’Spor Bakanlığı ile yapılan görüşmelerden sonra belirli bir destek olmuşuzdur. Zonguldak’taki tüm gönül veren insanlarımız bizim Milletvekillerimiz kadar destek olsa Zonguldakspor belli bir noktaya gelir. Bu sadece ekonomik bir olaydır. Neden sadece milletvekilleri, hep beraber taşın altına elimizi koyalım .Futbol sadece maddi bir sektör haline gelmemelidir. Sadece Milletvekilerinin üstene yıkmamak gerekir. Biz elimizden geldiğinde devletimizin imkanlarını kullanıyoruz. Ziyaretlerimizi yapıyoruz. 

Bakanlık ile yaptığımız görüşmeler sonrası trübün yenilenmesi yapılmıştı. Tekrar zemin ve türibün çalışması için görüştük. 2020 yılında yenilenecek. Zonguldakspor sadece Zonguldak merkezin değil. Ereğli, Gökçebey komple ilçelerin beldelerin stadıdır. Diğer ilçelerimizde de stadyumlar var ama zemin çalışmaları devam edecek. Sadece siyasetçilerin üstüne yıkmamak lazım. Herkesi destekçi olması gerekiyor.’’

ERKEN SEÇİM HEMEN GERÇEKLEŞECEK BİR OLAY DEĞİL

2021 DİYE BİR TARİH YOK

Erken seçimin şuan gündemde olmadığını belirten Çolakoğlu, ‘’Erken seçim hemen gerçekleşecek bir olay değil.Erken seçim şuanda gündem de değil. Cumhurbaşkanımız da açıkladı. Dünya’da ki şuan ki hareketliliğe bakarsak Ülkemiz şuanda buna hazır değil. 2021 diye bir tarih yok.’’ dedi. 

SİYASETİN DOĞASI BU 

Eski Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir’in görevi süresince iktidar partisi Milletvekilleri tarafından yalnız bırakıldığı eleştirilerine Çolakoğlu, ‘’Vatandaşımız tercihi Muhalefet Partisi’nin tarafından kullandıysa burda siyasetin doğasında olan konulara karşı tavır konulmuştur. Siyasetin dengesi ve kimyası vardır.Değişmiyor doğası bu. Siyasetin doğasını değiştiremeyiz.’’ dedi.

AMAÇ TRAFİĞİ RAHATLATMAKTI

Uzun bir süre gündemde yer alan Kız Meslek Lisesi’nin yıkımı tartışmalarına açıklık getiren Çolakoğlu şunları söyledi : ''Hastane yapılırken, biz sadece daha iyi koşullarda fiziki ortamlarda olan bir yere taşımak istedik.O bölge komple yenilenebilir. 8 tane okulumuz keşke kapalı spor salonu,konferans salonu olan kampüs tarzında bir yere taşınabilse. Biz bu bölgeyi rahatlatmak amacı ile yola çıktık. Halkımızı direk otopark gündemini öne attı. Okulların giriş çıkış saatlerinde trafik aksıyor.bunun sadece hastane otoparkı olarak yansıması yanlış. Biz okul daha fiziki şartlara uygun bir ortama taşınırsa bunun akabinde otopark sorununu çözülmüş olur dedik. Muhalefet bu işe popilist yaklaştı. 8 tane eğitim kurumunun okul çıkış saatinde bölgenin trafiğini rahatlatmak bağlamında yola çıktık. Hastanenin otoparkı ve yeşil alan oluşturabiliriz diye yola çıktık. Bir okul yapmadan burası zaten yıkılmazdı.’’ dedi.

İŞÇİLERİ SOKAĞA ATAMAZLAR

ÇATES’de üretimin durdurulması hakkında Çolakoğlu, ‘’Termik santralimiz özelleştirildikten sonra yapılması gerekenleri bağlamış ve süre vermiş. ÇATES görevlerini yerine getirilmemiş süre uzatılmış tekrar yerine getirildi. Sonra gündeme geldi ve iptal edildi. Yasa içi doldurularak  gündeme geldi. Nisan ayına kadar baca üzerinde filtresi olmayan santrallerin gerekli şirketlerde anlaşmasını yapıp belirtmelerini istedik. Nisandan sonra 6 aylık 4 aylık takip edecek tekrar denetlenecekti yapamayan kapanacaktı. Cumhurbaşkanımız bu kanunu sonra veto etti. 2019 Ocak 1 itibari ile bu tesisiler kapandı. İşçilerini sokağa atamazlar. Hiç bir şirket bu kadar elemanı sokağa koyamaz.İstenenleri yerine getirmek için çalışmalarını başlattılar. Vatandaşlarımıza vurgulamak istiyorum. Soma’da bir bölümü kapalı bir bölümü çalışıyor. Çünkü çevreye zararlı olan üniteler kapatıldı. Çifte standart yok.Yanlış algı oluşmasın’’ dedi.

Editör: Haber Merkezi