Cumhuriyet Halk Partisi Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz, Bülent Ecevit Üniversitesi  Hastanesi'ndeki tıbbi onkolog eksikliğini bir kez daha gündeme getirdi.

Konuyla ilgili basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Milletvekili Yavuzyılmaz, Zonguldak'ın sağlık sisteminin çökmüş durumda olduğunu belirtti. Öte yandan Yavuzyılmaz, 9 Eylül'de yapılacak atamaları hatırlatarak, kritik bir çağrıda da bulundu. Yavuzyılmaz, BEÜ'nün 9 Eylül'de yapılacak kuralara dahil olması ve acilen kadro açması gerektiğine işaret etti.

"ÜNİVERSİTE HASTANELERİ'NİN DOKTORLAR AÇISINDAN BİR CAZİBESİ YOK"

Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz'ın konuyla ilgili açıklaması şöyle: "Zonguldak'ın şu anda birinci öncelikli sorunu, şehirdeki sağlık sisteminin çökmüş olması. Bunu da nereden görüyoruz, Bülent Ecevit Üniversitesi'nde tıbbi onkolog yok. Yaptığım araştırmalardan çıkardığım sonuç şu; Üniversite Hastaneleri döner sermayenin içinde yer aldığı için yani, yaptığı harcamaları faturalandırıyor, faturaları da SGK'ya ibraz ediyor, SGK'da üniversite hastanelerine belirli periyotlarda kaynak aktarıyor. Ancak; Üniversite Hastaneleri yaptığı alımların  çoğunu dolar ve euro üzerinden yaptığı ve dolar ve euro da hızla yükseldiği için,SGK'dan aldığı tutar, satın aldığı ilaç ve hizmet alımlarını karşılamıyor. Dolayısıyla da Üniversite Hastaneleri böyle bir batağa sürükleniyor. Aynı zamanda da, Üniversite Hastaneleri'nde çalışan doktorlar ve sağlık emekçileri, performans ödemelerini ya tabandan alıyor, ya da çok geç alıyorlar. Doktorlar ve sağlık emekçileri de Üniversite Hastaneleri'nde çalışmak yerine çeşitli Devlet Hastaneleri'nde görev almayı seçiyorlar. Maaşları arasında da yüzde 30, 40'a varan farklar oluşuyor. Üniversite Hastanelerinin doktorlar açısından bir cazibesi yok. Aynı zamanda da kadroların açılması gerekiyor. Bülent Ecevit Üniversitesi Hastanesi'nin de istisnai kadro açması gerekiyor. 9 Eylül'de önümüzde bir atama dönemi olacak. Bir kura çekilecek ve belirli sayıda tıbbi onkolog, farklı illerdeki hastaneleri tercih edecek. Bu tıbbi onkologların sayısı 4 ya da 5. Şu anda BEÜ ile ilgili açılmış bir kadro yok. BEÜ kuraya dahil değil şu anda. "

(Haber-Ercan Demir)

Editör: Haber Merkezi