GMİS ve TTK arasında sürdürülen toplu iş sözleşmesi tamamlandı.

TTK ve MTA işçilerini kapsayan toplu sözleşmenin Ak Parti ve CHP milletvekillerinin devreye girip GMİS’e destek olması ve TTK Genel Müdürlüğü’nün de konuya olumlu yaklaşması ile iyi bir toplu sözleşmeye imza atıldığı belirtildi.

İmzalanan toplu sözleşmeye göre TTK ve MTA işçilerinin maaşlarına birinci altı ay yüzde 12, ikinci altı ay için yüzde 5+enflasyon, üçüncü 6 ay yüzde 5+enflasyon, dördüncü altı ay yüzde 5+enflasyon olarak belirlendi.

Toplu sözleşmenin en önemli maddelerinden birini de yer üstü işçilerinin mağduriyetinin giderilmesi oldu. Yer üstü işçilerinin maaşları 4 bin 100 liraya yükseltildi, üzerine seyyanen  450 TL zam eklendi.

GMİS Genel Başkanı Hakan Yeşil, iyi bir mücadele sonunda, iyi bir toplu sözleşme imzaladık. İşçilerimize hayırlı olsun” dedi.

*** Konuyla ilgili açıklama yapan CHP Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz, “Toplu sözleşme sürecinde Ak Parti Zonguldak milletvekilleri Sayın Polat Türkmen ve Sayın Hamdi Uçar ile birlikte GMİS’in emek mücadelesine destek verdik. GMİS kararlı davrandı, bizler de üç milletvekili GMİS’e destek olduk, TTK Genel Müdürlüğü’ne sözleşmeye olumlu yaklaştı.

Birlikte hareket ettik, birlikte başardık. Toplu sözleşme maden işçilerimize hayırlı olsun” şeklinde konuştu.

HABER MERKEZİ

Editör: Haber Merkezi