TTK HARİCİ SERVİSLERDEKİ DÜŞÜK ÜCRET SORUNUN ÇÖZÜMÜ İÇİN ZİYARETLER...

      Türkiye Taşkömürü Kurumu’nda (TTK) harici servislerde çalışanların ücretlerinin düşüklüğü ile aynı işi yapan işçilerin ücret farklılıkları sorunlarının çözümü için çalışmalar kapsamında 2 Ekim 2018 tarihinde Ankara’da çeşitli ziyaretlerde bulunuldu.

       Bu kapsamda 2 Ekim 2018 tarihinde, Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Genel Başkanı Ahmet Demirci, Genel Sekreter Satılmış Uludağ, Genel Mali Sekreter Adnan Tıska, Merkez Servisleri Şube Başkanı Birol Kundakçıoğlu ile TTK’nın Merkez Atölyesi, Enerji, Genel Müdürlük, Demiryolları gibi birimlerinden bir grup işçiyle birlikte TÜRK-İŞ Genel Başkanı Ergün Atalay ile Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) AK Parti Zonguldak Milletvekillerini ardından CHP Zonguldak Milletvekilleri Ünal Demirtaş ve Deniz Yavuzyılmaz ile AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç’u ayrı ayrı ziyaret ettiler.

       GMİS Heyeti, TTK’da harici servislerde çalışan işçilerin, aynı işi yaptıkları halde ücret farklılıklarının yanı sıra harici servis işçilerinin bile günümüz şartlarına göre düşük ücretle çalıştıklarını ve bu sorunları toplu iş sözleşmesiyle çözmek için çaba harcadıklarını belirterek milletvekillerinden destek istediler.

       GMİS Genel Sekreteri Satılmış Uludağ aynı işi yapan işçiler arasındaki ücret farklılıkları bulunduğunu, harici servis çalışanlarının günümüz şartları dikkate alındığında düşük ücretle çalıştıklarını belirtti. Uludağ, “28’inci Dönem Toplu İş sözleşmesiyle ilgili görüşmelerimiz 1 Ocak 2019 tarihinden sonra başlayacak. Bu toplu sözleşme döneminde çözüme kavuşturulması gereken ana konumuz, arkadaşlarımızın insanca yaşayıp insanca çalışabilecekleri bir ücrete kavuşmalarını sağlamak ve özellikle aynı işi yapan arkadaşlarımız arasındaki ücret farklılıklarının giderilmesi olacak.  Bu sorunlarımızın çözümü için destek istiyoruz” dedi.

      CHP Zonguldak Milletvekilleri Demirtaş ve Yavuzyılmaz ile AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, TTK’da harici servislerde çalışan ve ziyarete katılan işçilerin sorunlarını tek tek dinledi.

      İşçiler, günümüz şartlarına göre düşük ücretlerle çalıştıklarını ve geçinemediklerini, aynı işi yaptıkları halde ücret farklılıklarının da iş barışı açısından sorun olduğunu belirterek sorunlarının çözümü için destek beklediklerini söylediler.

      Milletvekilleri de sorunun çözümü için katkı sağlayacaklarını ve destek vereceklerini belirttiler.

HABER MERKEZİ


Editör: Haber Merkezi