Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) Zonguldak Şubesi Başkanı Hüseyin Memiş, Zonguldak Milletvekillerine seslenerek, “Emekliler için TOKİ konukları inşaatları Karabük’te,  Bartın’da, Devrek’te, Çaycuma’da, Ereğli’de başladı ama Zonguldak Merkezde TOKİ ile ilgili herhangi bir durum, bir gelişme yaşanmadı. Milletvekillerimizden bu konuda bize yardımcı olmalarını istiyoruz” dedi.

Hüseyin Memiş ayrıca taban maaşının en az 2000 lira olması gerektiğini ve emeklilerin geçim derdinde olduğunu belirterek şunları ifade etti:

MİLLETVEKİLLERİMİZDEN TOKİ KONUSUNDA YARDIMCI OLMALARINI İSTİYORUZ

“TOKİ ile ilgili bizim emeklilerimize yardımcı olmalarını istiyoruz. Zonguldak’ımızın merkezinde TOKİ ile ilgili yerimiz yok. Kozlu Belediyemizin bize göstermiş olduğu yer İhsaniye’de fakat o yerin birinde sorun çıkıyor. Mahkemelik olmuş. Yer mahkemelik olunca belediye mahkemeye vermiş ve kendi bünyesine alacak. Mahkeme bittikten sonra Milli Emlak’a devredecek ve Milli Emlak’ta TOKİ’ye gönderecek. Yani böyle bir durumda kaldık biz. Stresliyiz yani şu anda. Emeklilerimize tam cevap veremiyoruz. Sorun çıkıyor, sorunlar çıkıyor. Ramazan ayında belediyeye gittik ve belediye de yerin bir parçasının mahkemelik olduğunu söyledi bize. Onun için emeklilerimize doğru bir cevap veremiyoruz. Yani bakın Karabük’te başladı, Bartın’da başladı, Devrek’te başladı, Çaycuma’da başladı, Ereğli’de başladı ama Zonguldak merkez olduğu halde emekliler için TOKİ ile ilgili herhangi bir durum bir gelişme yaşanmadı. Yetkilerimizden bize yardımcı olmalarını istiyoruz. Yeni seçilen milletvekillerimizin bu işi kovalamaları lazım, bu işin peşini bırakmamaları lazım, yani emeklilerimiz şu anda mağdur durumda. Ona göre bir an önce emeklilerimizin durumlarının TOKİ ile ilgili durumun açıklanmasını vekillerimizden ve yetkililerimizden bekliyoruz.”

EMEKLİLER GEÇİM DERDİNDE

Her şeye zam geldiğini ve emekliler olarak geçim sıkıntısı yaşadıklarını belirten Hüseyin Memiş, “Emeklerimiz zor durumda. Emeklerimiz sıkıntıda, emeklilerimiz bayrama gene buruk girecek. 1000 lira gibi bir ikramiyemiz var oda tam günü belli değil ne zaman olacağı. İnşallah olacak. İkramiyeyi sabırsızlığı bekliyoruz. Ancak piyasa almış başını gidiyor her şey pahalılaştı ve zamsız bir şey yok. Pazar yerinde yangın var, evlerimizi mutfaklarından yangın var her şeyi ateş pahası olmuş ve emekli mi zor geçiniyor” dedi.

TABAN MAAŞI EN AZ 2000 LİRA OLMALI

Taban maaşını en az 2000 bira olması gerektiğini belirten Hüseyin Memiş, “Taban maaşının 1000 TL olacağı söylendi. 1000 TL gibi bir taban maaşı üç kişilik, dört kişilik aile nasıl geçir bunun açıklanmasını istiyoruz. Biz diyoruz ki en az taban maaşının 2000 TL olması gerekir. Ancak belki 2000 TL ile dört kişilik bir aile geçinebilir ki bu Türkiye istatistik Kurumu’nun yaptığı bir açlık sırı araştırmasıdır. Bu değerlendirilmelidir. Tuyu kim aşık sınırı Onun için taban maaşının en az 2000 TL olmasını istiyoruz“ dedi.

(HABER-ERCAN DEMİR)

Editör: Haber Merkezi