Koronavirüs risk haritasının güncellenmesinin ardından, Milli Eğitim Bakanlığı'ndan yüz yüze eğitim ve uzaktan eğitimle ilgili son dakika açıklaması geldi.


Milli Eğitm Bakanlığı, kabine toplantısı ve risk haritasının güncellenmesinin ardından alınan kararları duyurdu.

Milli Eğitim Bakanlığı, eğitimde ‘yerinde karar’ uygulaması kapsamında daha önce kamuoyu ile paylaşılan kriterler doğrultusunda, yüz yüze ve uzaktan eğitim faaliyetlerine il bazlı alınacak kararlar ile devam edileceğini açıkladı.

İŞTE ALINAN KARARLAR;

YERİNDE KARAR DEVAM EDECEK
Eğitimde "yerinde karar" uygulaması kapsamında yüz yüze ve uzaktan eğitim faaliyetlerine il bazlı kararlarla devam edilecek
Türkiye'nin risk haritasında 58 il kırmızıya döndü! İşte il il son durum

YÜZ YÜZE EĞİTİM AÇIKLANDIĞI GİBİ DEVAM EDECEK

Tüm okul öncesi eğitim kurumlarında, ilkokullarda, 8. ve 12. sınıflarda ülke genelinde yüz yüze eğitim daha önce açıklandığı şekilde devam edecek.

Ortaokul 5, 6 ve 7. sınıflar ile lise hazırlık, 9, 10 ve 11. sınıflarda yüz yüze ve uzaktan eğitime geçiş, risk durumu haritasına bağlı olarak valilikler koordinasyonundaki İl Hıfzısıhha Kurulu kararları doğrultusunda il bazlı olarak uygulanacaktır.

Özel gereksinimli öğrenciler için hizmet veren özel eğitim okul ve sınıfları ülke genelinde tam zamanlı olarak yüz yüze eğitime devam edilecek. Köy ve seyrek nüfuslu yerleşim yerlerindeki eğitim kurumlarında mevcut kararlar uygulanmaya devam edecek.

SINAV AÇIKLAMASI
Okullardaki sınav uygulaması da takvim doğrultusunda devam edecek. Yüz yüze eğitime katılım veli rızasına bağlı olarak gerçekleştirilecektir.

Editör: Haber Merkezi