İl Milli Eğitim Müdürü Harun Akgül, Kanal Z’de yayınlanan Murat Altay’ın sunduğu ‘Güne Başlarken’ programına canlı telefon bağlantısı ile katıldı.

İl Milli Eğitim Müdürü Harun Akgül, Kanal Z ekranlarında, tatil kararını ve alınacak önlemler hakkında bilgi verdi. 

Akgül’ün konuşmasından satır başları : 

İLİMİZDE TOPLANTI DÜZENLEDİK

‘’Corona virüsü Dünyada bir çok Ülkede artış gösteriyor. Bizde İlimizle ilgili alınması gereken konuları konuşmak üzere toplantı düzenledik. Zonguldak’ta alınması gereken tüm önlemler konuşuluyor. 

TÜM PROGRAMLAR İPTAL EDİLDİ

Virüsün etkilerinden korunmak için tüm resmi ve özel kurumlarda ulusal ve uluslararası yapılacak olan programlar, ödül törenleri, seminerler hepsi tedbir amaçlı iptal edildi. 16 Mart haftası okullar tatil olacak. 23 Mart’tan sonrada uzaktan eğitim yoluyla eğitime devam edecekler. 

TÜM OKULLAR DEZENFEKTE EDİLECEK

Çatalağzı Eren Enerji teknik ,Anadolu lisesinde dezefektan malzemesi hazırlıyorlar. Bu malzemeler tüm il ilçe köy tüm okullar dezenfekte edilecek. 

Nisan ayında ki tatilin öne çekilmişidir. 23 Mart’ta eğiteme devam edilecek. Fakat okulda değilde uzaktan eğitim şekilinde. Bakanlığımızın A,B,C planları var. Bu ne kadar tatil de olsa öğrencilerimiz ve öğretmenlerimiz okula gelmeyecek. Öğretmenler zorunlu olmadıkça şehir dışına çıkmayacak. İhtiyaç halinde uzaktan eğitim yapılabilecek. Erişim ücretsiz olacak. Sanki sınıf ortamında ki gibi, ödev verebilecekler, ders işleyebilecekler. 

444 0 632 NUMARALI TELEFONDAN MERAK EDİLENLERİ SORABİLİRLER 

YKS ve LYS hazırlıklarına da bu portal üzerinden devam edeceğiz. Öğretmenler kendi sınıflarına oluşturacaklar. 444 0 632 numaradan  bütün veliler ve öğrenciler istedikleri bilgilere sahip olabilecekler.  Çocuklarımız ara tatilin birinci haftasında bol bol kitap okuyarak, kendilerini geliştirerek yapsınlar. AVM’lerde dışarıda vakit geçirmesinler. Öğrenciler mecbur kalmadıkça dışarıya çıkmasın. Bu önlemler  korunmak için alınmıştır. Eğer ihtiyaç olursa B planı C planına geçilecek. Bunlar önlem amaçlı tedbirlerdir.


Editör: Haber Merkezi