Almanya’da  yaşayan Zonguldaklı ailenin  20 aylık minik yavruları Nisa Şirin’in yaşaması için kök hücre nakli (ilik) yapılması gerekiyor. Hayatının henüz  başında amansız bir hastalığa yakalanan  Nisa Şirin, kendisine uzanacak yardım elini bekliyor.

Minik Nisa Şirin’in ailesi yavrularını sağlığına kavuşmak  için   uygun kök hücre arayışlarını sürüyor. Almanya başta olma üzere Avrupa’nın çeşitli kentlerinde yaşayan Türk vatandaşları  ve Ülkemizde yaşayan hayırsever vatandaşlardan  gelecek hayırlı haber bekleniyor.

Minik Şirin’i yaşatmak için gerekli kök hücrenin bulunması  amacıyla Zonguldak Kömürspor taraftarları da harekete geçti.  Taraftarlar sosyal  paylaşım hesaplarından yaptıkları  paylaşımlarla  ailenin sesini  duyurmaya  çalışıyorlar.

Zonguldak Kömürspor’un 150 bin takipçisi olan sosyal medya hesabı “ Zonguldakspor”  sayfasında bu haberi  paylaşarak  aileye yardımcı olmaya çalışıyor.

Zonguldakspor sosyal paylaşım sitesi  yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: “Almanya Berlin’de yaşamakta olan hemşehrimizin torunu henüz 20 aylık Nisa Şirin için kök hücre nakli gerekmektedir. Minik yavrumuza ilik nakli vermek isteyen gurbetçilerimiz internet üzerinden DKMS kayıtlarını yaptırarak destek olabilirler. Detaylı bilgi almak isteyenler +491797673165 nolu telefondan dede Selahattin Hortum’a ulaşabilirler.” İfadelerini kullandı 

HABER: ERCAN AYGÜN

Editör: Haber Merkezi