Zonguldak İl Müftüsü Aşır Durgun, tüm islam aleminin ve Zonguldak halkının Miraç Kandilini kutladı.

Miraç kandili'nin insanlığın belası olan Corona musibetinden kurtuluşa vesile olmasını dilediğini ifade eden Zonguldak İk Müftüsü Aşır Durgun, şunları söyledi:

"Miraç kandilimizin tüm İslam alemi için özellikle de Zonguldak halkımızın Zonguldak'ta yaşayan bütün kardeşlerimiz için her türlü hayırların ve güzelliklerin kazanımına vesile kılmasını ve her türlü kötülüklerden özellikle korona belasından musibetinden hastalığında bütün insanlığı muhafaza bulmasında vesile etmesini yüce Rabbimden niyaz ediyorum. Miraç bilindiği gibi sevgili Peygamberimiz aleyhissalatu vesselam a önce mekke-i mükerreme'den Kudüs mescid-i aksa'ya oradan da gökler ötesi seyahate çıkarak Yüce Rabbimize misafir olması olarak ifade edebiliriz. Yüce Rabbimiz sevgili Peygamberimiz aleyhissalatu vesselam en sıkıntılı zamanlarında adeta teselli etmek için onu Yüce habibine davet ederek gökler ötesi alemlere davet ederek ona özel ikramlarda bulunmuş ve peygamber efendimiz aleyhisselatu vesselam da vesilesiyle peygamber efendimiz vesilesiyle ümmetine ve bütün insanlığa son derece önemli hediyeler göndermiştir. Bu hediyeleri genel olarak üç ana maddede ifade edebiliriz 

BİRİNCİ MÜJDE: KELİME-İ ŞEHADET

Birincisi eşhedü en la ilahe illallah ve eşhedü enne Muhammeden abduhu ve rasuluh diyen bir kimse yani mana olarak da ben kesinlikle şehadet ederim ki kesinlikle inanırım ki Allahu Teala birdir eşi ve ortağı yoktur hazreti Muhammed Mustafa sallallahu aleyhi ve sellem de Allah'ın kulu ve elçisidir. bunu inanarak söyleyen insan günahı manevi mesuliyeti eksikleri kullukta eksikleri ne kadar olursa olsun er geç mutlaka affedilecektir.

İKİNCİ MÜJDE- BEŞ VAKİT NAMAZ

İkinci olarak beş vakit namazın bu gece de Müslümanlara inananlara farz olduğunu bu emri Allah'ın bir hediyesi kullarına bir ikramı olarak bu gecede 5 vakit namazın farz kıldığı müjdesi gelmiştir.

ÜÇÜNVÜ MÜJDE: MERHAMET VE BAĞIŞLANMA

Üçüncü  olarak da bütün Müslümanların yatsı namazından sonra okudukları özellikte camilerimizde imamlarımızın mihrabiye olarak okudukları bakara suresinin son 2 ayeti olan resulu bima Ünzile ileyhi mir rabbir ayet-i kerimesi ile başlayıp ente Mevlana fensurna alel kavmil kafirin kelimeleri ile biten bu iki ayeti Yüce Rabbimiz peygamber efendimiz aleyhisselatu vesselam vasıtasıyla bütün insanlığa ümmetine gönderdiği üçüncü önemli hediyedir. Bu hediyede başında Daha doğrusu 2 ayetten önceki 1. Ayette peygamber efendimizin ve ona iman eden bütün müslümanların Allah'ın varlığına birliğine diğer peygamberlere ve onlara indirilen kitaplara inandıkları, Allah'ın kullarına asla kaldıramayacakları yükü yüklemeyeceklerine ve eğer unutarak veya uyuyarak zorlanarak hata yaptıklarında da Allahu Teala'nın kendilerine bağışlayacağım müjdesi ve Allahu Teala'nın kullarına merhamet etmesi onları her daim koruyup kolladığına onların mevlası olduğuna dair müjdeleri verdiği ayetlerdir ki Rabbimiz peygamber efendimiz aleyhissalatu vesselam vasıtasıyla yüce rabbimizden bize gelen bu kim gecesini tebrik ediyor saygılar sunuyorum.

TÜM CAMİLERDE MİRAÇ KANDİLİ PROĞRAMI DÜZENLENECEK

Müftü Aşır Durgun,  Miraç Kandili sebebiyle bugün ilimizde bulunan tüm camilerimizde pandemi kurallarına uygun olarak akşam ve yatsı namazı arasında kandil programı düzenleneceğini belirterek katılım çağrısında bulundu.

(HABER-ERCAN DEMİR)

Editör: Haber Merkezi