Zonguldak Sınırlı Sorumlu Motorlu Taşıyacılar Kooperatifi, geçtiğimiz yıl Uzun Mehmet Camisi yapımı nedeniyle yıkılan yerlerinin yerine hala yer tahsis edilmemesi nedeniyle Madenci Anıtında basın açıklaması düzenledi.

Madenci anıtındaki basın açıklamasına,Zonguldak Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Osman Bahar, Motorlu Taşıyacılar Kooperatifi Başkanı Sezgin Kahveci ve üyeleri katıldı. 

Zonguldak Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Osman Bahar, “Daha önde karakum da taşıyıcılar kooperatifimiz vardı. Orası milli emlak düzenlemesi sonucunda yıkıldı. Mevcut kamyoncu arkadaşımız 150’ye yakın Tırcı ve kamyoncu taşımacı yapan arkadaşımız var. Bunların mevcut yerlerinin olmaması amacıyla araçlarını gelişi güzel sokak ortalarını mahalle ortalarına çektikleri için büyük bir sıkıntı yaşıyorlar”dedi.

Başkan Bahar açıklamasında şu ifadelere yer verdi;
“Daha önde karakum da taşıyıcılar kooperatifimiz vardı. Orası milli emlak düzenlemesi sonucunda yıkıldı. Mevcut kamyoncu arkadaşımız 150’ye yakın Tırcı ve kamyoncu taşımacı yapan arkadaşımız var. Bunların mevcut yerlerinin olmaması amacıyla araçlarını gelişi güzel sokak ortalarını mahalle ortalarına çektikleri için büyük bir sıkıntı yaşıyorlar. Yetkililerimizden bu işi yönetenlerden durumumuzu arz etmemize rağmen bana göre bu işin siyasetin ön planda olduğu yerde vekillerimize bu işi iletmemize rağmen bu durum çözülmemiştir. Esnafımız zor bir süreçten geçiyor. Filyos’da yapılan sev projeler ardından yeni yerlerden gelen kooperatiflerimiz var. Buralara gelip yerleşmekteler. Kooperatifimizin hala yeri yok. Mahalle aralarına çektiğimiz zaman araç yoğunluğu yaşanıyor. Biz kamyoncu esnafımız gelişen şehirlerin giriş ve çıkışların dinlenme tesislerinin olmasını istiyoruz. Şimdi trafik sabah ve akşam saatlerinde köprümüz açıldığı zaman kamyoncuların belirli saatle içerisinde trafikten geçmesi gereken çarşıdan bu arkadaşlarımız araçlarını nereye bırakacaklar. Dinlenmesini sağlayarak nereye bırakacaklar. İhtiyaçlarını nerede giderecekler. Yani bunlar bizim için önem arz eden konu. Giriş ve çıkışta otoparkımızın olmadığı dönemde anasınız nerede boşluk bulursa oraya aracını çekmek durumunda kalıyor. Ve bizde devletimizle karşı karşıya gelmek durumunda kalıyoruz. Zabıtayla karşı karşıya gelmek durumunda kalıyoruz. Biz hiç bir zaman kamyoncu esnafı olarak devletimizin polisi ve devletimizin yetkilileri ile karşı karşıya gelmek istemiyoruz. Bizler buradan son bir basın açıklaması yaparak sesimizi duyurmak istedik. Bizim sorunumuza lütfen çözüm bulsunlar. Bu esnafımızı da burada mağdur düşürmesinler. Buradan fazla eleştiri de yapmak istemiyorum. Lütfen bu esnafımızın sesine kulak versinler. Bu soruna bir çare bulsunlar. İlde kamyoncuların, otobüscülerin düzenli bir yeri olsun. Bu arkadaşlarımıza kimse sıkıntı yaşatmasın”dedi.
(Haber-Ercan Demir

Editör: Haber Merkezi