Genel Maden İşçileri Sendikası GMİS Genel Başkanı Hakan Yeşil, Yönetim Kurulu Üyeleri, Nevşehir, Malatya, Elazığ, Diyarbakır, Adana ve Konya da görev yapan Maden Teknik Arama (MTA) üyelerini ziyaret etti. Ziyareti değerlendiren Genel Maden İşçileri Sendikası Genel Başkanı Hakan Yeşil, GMİS olarak MTA'nın kendileri için Türkiye'ye açılan kapısı olduklarını söyledi.

MTA'nın ülkemiz için çok değerli olduğunu belirten GMİS Genel Başkanı Hakan Yeşil şunları ifade etti:

"MTA üyelerimizi bölgelerde yerinde ziyaret ettik.  Nevşehir'de Ürgüp Göreme'de arkadaşlarımızın sondaj makineleri başında çalıştıkları zor şartlarda hangi işleri yaptığını gördük. Bu anlamda da işçilerimizin  dertlerini dinledik. Bu anlamda güzel bir ziyaret oldu. Nevşehir'e geçtik arkadaşlarımı ziyaret ettik. Üyelerimizin sıkıntılarını dinledik.  Oradan Malatya'ya geçtik aynı şekilde çalıştığı ortamları ortamlarda arkadaşlarımızı hep tanıma fırsatı oldu. Çok zor şartlarda yaptıkları işler gerçekten çok önemli. Arkasından Elazığ, Diyarbakır ve Adana bölgelerimizdeki üyelerimizi ziyaret etme fırsatı bulduk.  Türkiye ekonomisine yer altındaki kaynakları kazandırmak için çok yoğun bir çalışma içindeler. Biz yeni bir yönetimimiz ve bu arkadaşlarımızın çoğunu tanımıyorduk" dedi.

MTA, GMİS'İN TÜRKİYE'YE AÇILAN KAPISIDIR

MTA'nın ülkemiz ve bölgemiz için çok değerli bir kurum olduğunu belirten GMİS Genel Başkanı Hakan Yeşil; 
"MTA sendikamızın Türkiye'ye açılan kapısıdır. Türkiye'nin çeşitli bölgelerinde yer değiştirerek çalışan yerin altındaki zenginlikleri bulup rezerveleri tespit eden bir kurumdur. Yeraltı kaynaklarını, zenginliklerini Türkiye ekonomisinde katıyor. Arkadaşlarımızın Türkiye ekonomisine yaptıkları çalışmalar ortada. Bir de gemimiz var o da denizlerde yeraltı kaynakları arıyor. " dedi.
(HABER-ERCAN DEMİR)

 

Editör: Haber Merkezi