Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Genel Başkanı Hakan Yeşil, 31 yıl önce 4 Ocak'ta gerçekleştirilen büyük Ankara yürüyüşünü dünyaya mal olduğunu söyledi.

Büyük Ankara yürüyüşünün örgütlü dayanışmanın gücü olduğuna dikkat çeken Hakan Yeşil, Bu yürüyüşte büyük bir kazanım elde edildiğini ifade ederek şunları söyledi;

"Bugün Büyük yürüyüşün 31 yıl dönümü. 4 Ocak 1991 tarihinde büyük Ankara yürüyüşü gerçekleştirildi. 31 yıl önce bugün gün arkadaşlarımız Zonguldak'ta başlayan Türkiye'ye yayılan bir hak mücadelesi içine girdiler. Bu dönemde sadece ücretler değil sosyal haklar ve işyeri koşulları ile ilgili yaptıkları mücadelenin sonucunda seslerini Ankara'ya duyurdular, tüm türkiye'ye duyurdular. Tabii bu vesileyle o gün emeği geçenlere sizlerin huzurunda teşekkür ediyorum. Bu tüm dünyaya mal olmuş bir yürüyüştür, örgütlü dayanışmanın gücü Zonguldak'taki madencilerin ve Zonguldak'taki madencilere destek veren Zonguldak halkı ve devamında Türkiye'nin destek vermesi ile gerçekleşen büyük Ankara'da yürüyüşünü yıldönümü büyük mücadele'nin ve büyük kazanımların elde edildiği gündür. Ben bugünün bizim sendikamızın öncülüğünde yapılması sebebiyle de ayrıca gurur duyuyorum Bizler oradan aldığımız güçle mücadelemize her daim devam ediyoruz. Bu mücadele Azmi ile bu mücadele gücü ile de ve görevimizin başındayız. Bundan sonraki süreçte de yaşanabilecek olumsuzluklar da da her daim genel maden iş sendikası ve maden işçileri ve Zonguldak halkı dik bir şekilde omuz omuza bir şekilde her daim mücadele hazırdır"

(Haber-Ercan Demir)  

Editör: Haber Merkezi