Kanal Z ekibi, Çınartepe ve Baştarla Mahalle Muhtarları ile görüştü, vatandaşların sorunlarını yerinde dinledi, muhtarların görüş ve düşüncelerini aldı.

Çınartepe Mahallesi Muhtarı Okan Girgin ile Baştarla Mahallesi Muhtarı Özçıkrıcı, sorunları anlatırken adeta isyan etti. Zaman zaman belediyeye sert eleştiriler yönelten muhtarlar, Cumhurbaşkanı Recep tayyip Erdoğan'ın muhtarlara verdiği öneme dikkat çekerek, küçük sorunların yerel makamlarca çözülmesi gerektiğini hatırlattı.

Girgin ve Özçıkrıkçı, Kanal Z kameralarına çarpıcı açıklamalarda bulundu, işte o açıklamalardan satırbaşları :

TOKİ'de kanalizasyon boşa akıyor

TOKİ tarafından yapılan 1. etap konutların bittiğini 2. etap konutların ise bir an önce başlatılmasını isteyen Çınartepe Mahalle Muhtarı Okan Girgin açıklamasında,"TOKİ başlarken sıkıntılı başladı.Yerimize el konuluyor denildi.İkinci etap ne zaman olacak soruyoruz. Bu binalar 2. etap bitince 400 bin liradan hesap edilecek.Kanalizasyonlar boşa akıyor. Belediyeden asli görevini yerine getirmesini isteyeceğiz.İkinci etabı hızlandırsınlar istiyoruz.KEDAŞ'la sıkıntımız var.Bir mahalle iki muhtarlığız. Baştarla ile çalışıyoruz"dedi.

Belediyenin parası yap-yık'a gidiyor

Atatürk Devlet Hastanesini keşke  69 ambarlarına yapsalardı diyen Muhtar Girgin, Zonguldak Belediyesinin parasının yap yıka gittiğini söyledi.Girgin,"Bu devlet 200 trilyon kara geçecekti.Trafik sorunumuz var sürekli yer değiştiriyoruz. Elvanpazarcık'a yapsaydık.Belediye yapa yıka gidiyor.Belediyenin harcayacak ziyan edecek parası yok.Yazık günah.Kentsel yenileme yapmamız lazım. İnsanları insan gibi yaşatmalıyız. Biz halen kimle kavga ederize bakıyoruz buna gerek yok. Kömür ocaklarımızda iş yok millet aç. Zonguldak'ta birliktelik sağlanamıyor. Muhtarın TOKİ'de evi var diyorlar.Devlet bana mühür vermediği sürece ben hiçim.Üniversitemiz kan kaybediyor.Başımızda bir ağabey olmalı. İstanbul'un sokağı değil Zonguldak. Her metre karesi satılmış bir İl Zonguldak. Böyle olduğu sürece Belediye Başkanı bir park yapar çekilir kenara. Bu şehrin yenilenmesi lazım.15 bin roman var evleri kabilelerde yok. Bunlara yardım edilmesi lazım."dedi.

Valiler Zonguldak'tan çıldırıp gitti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın muhtarlara önem verdiğini vurgulayan Çınartepe Mahalle Muhtarı Okan Girgin,"Sayın Cumhurbaşkanım sorunlarınızı bize yazın diyor. Ben 100 metrelik yol için neden yalvarayım. Bu yoldan 30 tane belediyenin adamı geçiyor niye söyleyeyim Belediyeye. Bende Sayın Cumhurbaşkanıma sorunları aktardım. Ufak şeyler için bürokrat bizi uğraştırmasın. Devlet onlara araba vermiş.Vatandaşın arasına girecek seçildikten sonra egoluk yapmayacak. Halkın sırtını sıvazla çay iç seni unutmazlar. Ankara'dan gelmeyeceksiniz sorunlarımız çok. Valiler çıldırıp gitti buradan. Milli Eğitime,Kadastro'ya kimi atayalım derdindeler. İş adamı gelmez,yatırım yapmaz herkes sorun çıkarıyor.Bu şehir bunu hak etmiyor"dedi.

Halkımız kura çekilmesini bekliyor

Baştarla Mahalle Muhtarı Mehmet Özçıkrıcı'da,"766 konutumuz var. Bize teslim tarihini söylemediler. Halkımız bekliyor. Kuraların çekilmesinin ardından bilginin verileceği söylenmişti ancak kimseden böyle bir bilgi alamadık. Vatandaşlarımız kirada olup bir an önce evlerine çıkabilmeyi beklemektedir. Bütün kanalizasyonların ve lağımların suları yollara akıyor.Yıkık evlerde içlerinde içki içiliyor uyuşturucu madde kullanılıyor. Bir an önce 2.etap TOKİ başlamalı."dedi.

Belediyenin borcu dolayısıyla vatandaşların tapularını alamadığını vurgulayan Muhtar Özçıkrıkçı, Belediyenin kendi arazisinde vatandaşlarımızın oturduğu evler var ve kimse tapularını alamadı.Belediye hacizli olduğu için kimse tapusunu alamadı .Bununla ilgili belediyemizden bilgilendirilmek istiyoruz. "dedi.

Yıkık binalarda alkol ve uyuşturucu kullanılıyor

Yıkık binalarda alkol ve uyuşturucu kullanıldığını vurgulayan Özçıkrıkçı,"akşamları vatandaşlarımız korkuyor.Geceleri hırsızlıklar oluyor. İkinci etap başlatılmalı buralar harabe halden kurtarılmalı."dedi.

Vatandaşlarda bir an önce TOKİ'ye taşınmak istediklerini belirterek sıkıntılarını Kanal Z kameralarıyla paylaştılar.

(Haber Merkezi)

Editör: Haber Merkezi