Muhtarların bu ayki maaşı İl Özel İdaresi tarafından ödenecek.

Zonguldak il Genel Meclisi’nin üçüncü birleşimi gerçekleştirildi.

İl Genel Meclisi Başkanı Necdet Karaveli Başkanlığında gerçekleştirilen toplantı açılış ve yoklama ile başladı.  Bir önceki oturma ait tutanak özetinin okul boyama sonrası gündem vaktinin görüşmesine geçildi.

KİLİMLİ YÜZME HAVUZUNA OPERATÖR ALINACAK

İlimiz Kilimli İlçesinde,  Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne ait Kapalı Yüzme Havuzu hizmete açılacağından ihtiyaç olan bir adet Havuz Operatörünün Personel A.Ş.’den 4 ay süre ile çalıştırılması ve yaklaşık olarak tahakkuk edecek 17 bin 500 lira ücretinin Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünün Okul Bahçelerine Park Malzemesi Alımı harcama kaleminde ki 26 bin 414 liralık ödenekten 17 bin 500 liranın tenzil edilerek; Hizmet Alımları (Zonguldak İl Özel İdaresi Personel A.Ş.) harcama kalemine aktırılması hususu görüşülerek oy birliğiyle kabul edildi.

MUHTARLARIN MAAŞINI BU AY ÖZEL İDARE VERECEK

Gündemin ikinci maddesi olarak ise; İlimiz Merkez ve bağlı İlçelerinde görev yapan muhtarların aylık 967 bin 228 lira tutarındaki 15 Aralık 2018/14 Ocak 2019 dönemi için maaş ödemeleri, İçişleri Bakanlığı İller İdaresinden ödenek gönderilmesi gecikeceğinden, söz konusu ödenek geldiğinde İdaremiz bütçesine aktarılması koşulu ile İnsan Kaynakları Müdürlüğünün İşçi Ücretleri bütçe tertibinden 967 bin 228 lira tenzil edilerek, Merkez ve İlçe Köy-Mahalle Muhtar ücretleri harcama kalemlerine aktarılması hususunun görüşülerek oybirliğiyle kabul edildi

Gündem dışı söz alan CHP Grup Başkan Vekili Fikret Zaman 3 Aralık Dünya Engelliler Günü, 4 Aralık Dünya Madenciler Günü ve 5 Aralık Türk Kadınına Seçme ve Seçilme Hakkının verilişini 84. yıl dönümü kutladı.

Fikret Zaman ayrıca Zonguldak’ın her geçen gün geriye gittiğini ve Türkiye Taşkömürü kurumuna sahip çıkılması gerektiğini sözlerine ekledi.

AK Parti İl Genel Meclisi Üyesi Filiz Asarcık’da 5 Aralık Türk kadınına seçme ve seçilme hakkının verilişini 84. yıldönümünü kutladığını ifade etti.

Toplantı Gelecek toplantının gün ve saatinin belirlenmesi İle sona erdi.

(HABER-ERCAN DEMİR)

Editör: Haber Merkezi