TTK’YA ALIMLAR BAŞLIYOR...

Genel Maden İşçileri Sendikası Genel Başkanı Ahmet Demirci, “Enerji Bakanı'yla tekrar irtibata geçindi ve Bir aksilik çıkmazsa bu ay içerisinde alımlar başlayacak inşallah” dedi.

1500 işçinin alınması sonrasında üretimin artacağını ve bununda yeni işçi alımların önünü açacağını belirten Ahmet Demirci şunları söyledi:

YERLİ ÜRETİM YERLİ MALI...

“Türkiye Taşkömürü Kurumu işçi alımı bizim gündemimizden hiç çıkmayan bir konudur. Şu anda alımlar için Sayın Enerji Bakanımla tekrar irtibata geçildi. Bir aksilik çıkmazsa bu ay içerisinde alımlar başlayacak İnşallah. Sayın Türk-İş Başkanımızın da bu konuda söyledikleri var biliyorsunuz. Biz kasım ayı içerisinde işbaşı yapmalarını istiyoruz şeklindeydi. Hatta bizzat Polat Türkmen’le görüştü benim yanımda ve Polat Bey nasıl gidiyor çalışmalar diye sordu o da Sayın Başkanım Meclisi açıldıktan sonra bu işe biraz daha hız kazandıracaklarını ve biraz da önem vereceklerini söyledi. Türk-İş Başkanımız da çözüm konusunda bir sıkıntı olursa benimle irtibata geçersiniz demişti. İnşallah en kısa zamanda işçi alımlarına başlanacak diye düşünüyorum ben.

Sayın Cumhurbaşkanımız Zonguldak ziyaretinde 1500 işçi alımı sözünü vermişti. Bu konuda Enerji Bakanımıza bizzat kendimiz söyledik ve Sayın Milletvekillerimize de söyledik. Genel Müdürümüz ve yaptığımız konuşmada 1500 ismin bir anda alım talebi olduğunu dile getirmişti.

Bu 1500 işçi bize yeter mi, tabii ki yetmez... Ama bunun bir başlangıcı olması lazım. Üretimin arttığını insanlarımıza, hükümete göstermemiz lazım ki, bu üretim arttırıldığı zaman zaman önümüzdeki günlerde başka işçi alımlarının olacağına ben yürekten inanıyorum. Mutlaka kömür lazım bize ve biliyorsunuz son zamanlarda ekonomik krizden dolayı dışarıya giden döviz konusu var. Sayın Enerji ve Çalışma Bakanlarımızın söylemiş olduğu sözler var yerli üretimle ilgili.

Yerli üretim yerli malı diyoruz. Biz de bu konuda Karaelmasımızın yeryüzüne çıkartarak ülke ekonomisine kazandırılması için elimizden gelen mücadeleyi yapmaya çalışıyoruz. Tüm çalışan madenci kardeşlerimiz, canı pahasına bu madeni yeryüzüne çıkartmak için elinden gelen mücadeleyi yapıyorlar” dedi.

(HABER-ERCAN DEMİR)

Editör: Haber Merkezi