Zonguldak Belediyesi, kentin en önemli sorunları arasında ilk sıralarda yer alan mülkiyet sorununu çözüyor.


Zonguldak Belediyesi, kentin en önemli sorunları arasında ilk sıralarda yer alan mülkiyet sorununu çözüyor. 
Belediyeden yapılan  açıklamada mülkiyet sorunuyla ilgili çalışmaların 2019 yılından bu yana devam ettiği ve tapularım dağıtımına başlandığı ifade edildi. 
Mülkiyet sorunu ve yapılan çalışmalarla ilgili yapılan açıklamasa şu ifadeler yer aldı; 

"Yıllardır Belediyemiz taşınmazlarının üzerinde kamu hacizlerinin olması nedeniyle hak sahibi vatandaşlarımız için 2019 yılı itibarıyla kamu kurum ve kuruluşları ile yürütülen kapsamlı çalışmalar karşılıklı anlaşmalar ve teminatlar doğrultusunda borçlarımızı yeniden yapılandırmış olup, Belediyemiz taşınmazlarının üzerindeki hacizler diğer taşınmazlarımızın üzerine taşınarak, tapu verilecek taşınmazların serbest bırakılması sağlanmıştır.
2002 yılında yapılan 2981 sayılı kanunun 10/C maddesi uyarınca hak sahipliği tespit edilen Baştarla, Mithatpaşa ve Çınartepe Mahalleleri başta olmak üzere diğer mahallelerimiz de hak sahipliği tespit edilen vatandaşlarımızın tapuları en kısa zamanda verilecek olup, böylece şehrimizde mülkiyet sorununu da çözmüş olacağız. 
Bu bakımdan, 2019 yılından itibaren çalışmalarımızda bizlere her türlü imkân ve olanaklarını sunan kamu kurumlarımıza teşekkür ederiz.” 
(Haber-Ercan Demir)

Editör: Haber Merkezi