MURAT UZUN VEDA ETTİ, AYDIN ERGENÇ KIZILAY ŞUBE BAŞKANI OLDU.
Zonguldak Kızılaş Şubesi’nde kongre yapıldı. Murat Uzun göreve veda ederken Kızılay’ın yeni şube başkanı olan Aydın Ergenç, “Sahibi Millet olan, tüm insanlığın vebalini içinde tutan böylesine büyük, hassas bir kurum olan Kızılay’ı emanet almaya, emanete yakışır şekilde onu geleceğe taşımaya talip olduk” dedi.

Kızılay Zonguldak şubesinin kongresi yapıldı.
İŞKUR konferans salonunda yapılan kongreye; AK Parti Zonguldak Milletvekili Polat Türkmen, AK Parti İl Başkanı Zeki Tosun, AK Parti Belediye Başkan  Adayı Selim Alan, CHP İl Başkanı Hakkı Güney, TTK Genel Müdürü  Kazım Eroğlu, İl Genel Meclisi Başkanı Necdet Karaveli, CHP Zonguldak Belediye Başkan Adayı Şenol Şanal, Belediye Başkanları, STO temsilcileri, davetliler katıldı.
Kongrede divan oluşumun ardından göreve veda eden şube başkanı Murat Uzun bir konuşma gerçekleştirdi.

Ardından sırasıyla CHP Zonguldak Belediye Başkan Adayı Şenol Şanal,  AK Parti Belediye Başkan Adayı Selim Alan, TTK Genel Müdürü Kazım Eroğlu, Kızılay Genel Müdür Yardımcısı Alper Küçük, Kızılay Genel Sekreter Yardımcısı Ahmet İşgüzar,  AK Parti Zonguldak Milletvekili Polat Türkmen ve son olarak ta Kızılay Eski Şube Başkanı Nihat Aygün, konuşma yaptılar.

Türk Kızılayı mevcut şube başkanı Murat Uzun, teşekkür konuşmasında, “Türk Kızılayını taşımak her kişinin harcı değil er kişinin harcıdır. Bu gün dünyanın en büyük iyilik hareketi Türk Kızılayıdır. Emanete ihanet etmeden sağlam bir ele teslim edeceğimize inanıyorum. Türk Kızılayı’nı daha ileriye taşıyacaklar” dedi. 

Kızılay genel müdür yardımcısı Alper Küçük’te konuşmasında, “Kızılay vazifesi önemli bir vazifedir. Türk Kızılay’ı gönülleri ile vardır. Ben de Kızılay’daki vazifemden gurur duyuyorum. Bayrağı devralacak yeni arkadaşımıza başarılar diliyorum” dedi. 

Türk Kızılayı Genel Merkez Genel Sekreteri Ahmet İşgüzer yaptığı konuşmada; “Zonguldak kan merkezimiz Türkiye çapında en çok kan toplayan kan merkezimizdir. Yaptığımız yardımları ne vücut dilimizle nede konuşmalarımızla hiç belli etmiyoruz. Yeni seçilecek arkadaşlarımızın yanında olacağız. Hayırlı uğurlu olmasını diliyorum.”dedi.

AK Parti Zonguldak Milletvekili Polat Türkmen, “Hepimiz Kızılayın neferiyiz. Hepimiz yanındayız. Yapılan hizmetlerden dolayı teşekkür ediyorum. İnsanların verdiği emanetleri doğru yerlere ulaştıracaksın. Yeni seçilecek arkadaşlarımızın aklına dünyada yaşanan mazlumlara yaptığınız yardım gelsin. Allah yardımcınız olsun. Kongre hayırlara vesile olsun” şeklinde konuştu.

Konuşmanı ardından Nihat Aygün ve Murat Uzun’a yaptıkları hizmetlerinden dolayı teşekkür plaketi sunuldu.

Kongrede son olarak ise Kızılay’ın yeni Şube Başkanı Aydın Ergenç konuşma yaptı.
Aydın Ergenç konuşmasında görevini en iyi şekilde yapacağını belirterek şunları söyledi:

“SAHİBİ MİLLET OLAN, TÜM İNSANLIĞIN VEBALİNİ İÇİNDE TUTAN BÖYLESİNE BÜYÜK, HASSAS BİR KURUM OLAN KIZILAY’I EMANET ALMAYA, EMANETE YAKIŞIR ŞEKİLDE ONU GELECEĞE TAŞIMAYA TALİP OLDUK
“Gerçekleştirmekte olduğumuz olağan genel kurulumuza hepiniz hoş geldiniz. Sizleri en kalbi duygularımla, sevgi ve saygı ile selamlıyorum.
Türk Kızılay Derneği Tüzüğümüz gereği Türkiye genelinde başlayan, Şubat ayı içinde tamamlanacak olan, ardından Nisan ayındaki büyük kongre ile sonlanacak olağan genel kurul sürecinin Zonguldak ve diğer şubelerimize, Kızılay’a, ülkemize ve insanlığa hayırlar getirmesini diliyorum. Bugün genel kurulumuz takdir ederse, sizlerin şahitliğinde çok  büyük bir sorumluluğu üstleneceğimizin bilincinde ve farkındayız.
Sahibi Millet olan, tüm insanlığın vebalini içinde tutan böylesine büyük, hassas bir kurum olan Kızılay’ı emanet almaya, emanete yakışır şekilde onu geleceğe taşımaya talip olduk. Dünya’nın en büyük iyilik hareketi haline dönüşen bu 150 yıllık çınarın Zonguldak temsilcileri olarak hizmet aşkı ile büyük bir heyecan içindeyiz. Genel kurul bu şerefli görevi bize takdir eder ise, görev yapacağımız dönemde öncelikle devraldığımız faaliyetleri aksatmadan sürdürecek ve hali hazırda devam eden bütün projelerimizi hızla bitireceğiz. Görev süremiz boyunca Kızılay’ın temel ilkelerine bağlı, şeffaf, denetlenebilir, hesap verebilir bir yönetim anlayışından asla sapmayacağız. Bu doğrultuda Zonguldak’ta tek bir aç, açıkta tek bir insan bırakmaksızın çalışacağız.  Kızılay’ın mülklerinin değerini artıracak çalışmalar yapacağız. Devam eden yatırımların hızla tamamlanması için gayret sarf edeceğiz. İlk yardım eğitimi verecek olan yapıya hızla kavuşacağız. Bölgeye iyi günde, kötü günde hizmet verecek bir ikram arabasını şubemize kazandıracağız. Türk Kızılayının Türkiye’de aktif olduğu konuların başında Afet Bilinci de yer almaktadır. Afet bilincinin yaygınlaşması için işin uzmanlarının desteği ile farkındalık yaratacağız. Bu bilinci şehrimizin insanlarına aktarabilmek için gerekli faaliyetlerde bulunacağız. Kan ve Kan ürünleri için Türkiye’nin en başarılı kan merkezleri arasında olan Zonguldak Kan Merkezimiz ile koordineli şekilde çalışmalara devam edecek ve elimizden gelen bütün desteği Kan Merkezimize vereceğiz. Ama en önemlisi bundan 10 yıl önce boş kasa ve borç ile devraldıkları Kızılayı, bugün seçilecek yönetime nakdi ve maddi varlıkları ile tertemiz şekilde devredenler gibi bizde emaneti daha ileri taşımak, ona sahip çıkmak, bizden sonrakilere bugünden daha güçlü Kızılay devretmek için gece gündüz çalışacağız. Biliyoruz ki yeni bir heyecan ile çıktığımız bu yolda sizlerin desteği olmadan bu kurumu başarılı şekilde temsil etmek mümkün değildir. Bizden bugüne kadar olduğu gibi bundan sonrada desteğinizi esirgemeyeceğinizi biliyor ve inanıyoruz. Başta Valiliğimiz olmak üzere tüm kamu ve sivil toplum örgütlerimizle iş birliğimizi daha da güçlendireceğiz.
Bu emaneti bize ulaştıran 6 yıldır ikinci başkanlık, son 5 ay şube başkanlığımızı yürüten ve bizi bu kongreye taşıyan Sayın Murat Uzun Başkanımıza, 10 yıl gece gündüz demeden çalışan, başkanlık yapan Sayın Nihat Aygün Başkanımıza, Yönetim kurulu üyelerimiz Sayın Erol Şeref’e, Sayın Ahmet Güngör’e, Sayın Mustafa Dinç, Sayın Süleyman Yılmaz, sayın İrfan Gül, Sayın Yılmaz Altuntaş, Sayın Selim Atalay, Sayın Muammer Karagöz’e hizmetlerinden ötürü teşekkürlerimi sunuyorum. Bugüne kadar Kızılay çatısı altında emanete ihanet etmeden çalışıp, onu yücelten ve aramızdan ayrılmış olanların her birini rahmet ve minnetle anıyorum. Bugün gerçekleştirmekte olduğumuz kongrenin öncelikle Zonguldak Kızılayı’mıza, Türk Kızılayı’mıza ve insanlığa hayırlar getirmesini diliyor saygılarımı ve sevgilerimi sunuyorum”

Konuşmaların ardından eski yönetim kurulu üyelerine teşekkür plaketi sunuldu.
Yeni yönetim bir araya gelerek toplu resim çektirdi..
(HABER-ERCAN DEMİR)

Editör: Haber Merkezi