Zonguldak'ta düzenlenen "Cumhuriyet ve Kadın" panelinde konuşan dokuz Eylül Üniversitesi öğretim üyesi Prof.Dr.Kemal Arı, "Atatürk büyük bir devlet adamı buna hiçbir şüphe yok ama aynı zamanda o düşüncelerinde derinlik olan bir düşünürdür. Mustafa Kemal Atatürk'ün bizzat kendi kaleminden 14 kitabı buluaktadır. Ama nedense bu pek fazla bilinmiyor" dedi.

Cumhuriyetimizin 96.kuruluş yıl dönümü kapsamında Cumhuriyet Kadınları Derneği Zonguldak Şubesi tarafından, "Cumhuriyet ve Kadın" konulu panel düzenlendi.

Zonguldak Belediyesi nikah Salonu'nda düzenlenen Panele; Cumhuriyet Halk Partisi Zonguldak İl Başkanı Hakkı Güney ile çok sayıda Sivil Toplum Kuruluşu temsilcileri ve davetli topluluğu katıldı.

Panel öncesinde saygı duruşunda bulunularak İstiklal marşı'mız okundu.

Panel öncesinde yine Nesil Nisa Kabacı ve Yıldız Pektaş tarafından  Cumhuriyet konulu şiirler ve kompozisyon okundu.

Cumhuriyet Kadınları Derneği Zonguldak Şubesi başkanı Gülhan Çetin yaptığı konuşmada katlanlara Hoş geldiniz diyerek 29 Ekim Cumhuriyet bayramımızın 96 yılını gururla ve mutlulukla kutladıklarını ifade etti.

9 Eylül Üniversitesi öğretim Üyesi Prof. Dr Kemal Arı, cumhuriyet öncesi ve sonrasında kadının yerini anlatarak, 

Cumhuriyetimizin kadınlara değer verdiğini ifade etti.

Atatürk'ün aynı zamandakendi yazdığı 14 kitabı bulunduğunu ve önemli bir düşünür olduğunu ifade eden Profesör Doktor Kemal arı şunları ifade etti"

MUSTAFA KEMAL ATATÜRK'ÜN BiZZAT YAZMIŞ OLDUĞU 14 TANE KITABI VAR..

"Mustafa Kemal Atatürk'ün yazmış olduğu 14 tane kitabı var. Bizzat kaleminden çıkmış 14 kitap var ama tabii ki bizler bunu bilmiyoruz yani Bizler bunu bilmiyoruz öğretmenlerimiz bunu bilmiyor ya da bilenler bile bundan söz etme ihtiyacı duymuyor ya da bunları insanlarımıza öğretmesi gerekenler insanlarımıza öğretmek görevini yerine getirmiyorlar. Onun kitaplarından en çok bilineni hiç şüphe yok ki büyük mü tuptur. Büyük mutlu herkes bilir.ve büyük nutuk üzerinde konuşanların pek çoğunda Ben artık konuşanların çoğu aslında palavra attıklarını okumadık larını çok rahatlıkla anlayabiliyorum yani o konuşmalar üzerinden. Bakıyorum önemli bir anlı şanlı profesör çıkmış televizyon ekranlarında aynen şunu söylüyor ediyor Atatürk'ün diyor örneğin işte laiklik ikisinin ne olduğunu detaylı öğrenmek istiyorsanız büyük mutlu okuyun diyor. Büyük nutku gerçekten okuyan bir insan laiklik üzerine orası çok fazla bilgi olmadığını bilir. Çünkü nutuk kendi döneminin şartları içerisinde yazılmıştır.

ATATÜRK AYNI ZAMANDA BiR DÜŞÜNÜRDÜR..

Şunu ifade etmeme izin verin herhangi bir konuşmada bu ne zaman olursa olsun ne zamanki Atatürk'ün ve onun yarattığı büyük eseri anlatma ihtiyacı duysam ya da öyle bir ortam olsa benim kimyam değişiyor biraz yürek atışalım değişiyor biraz nefes alışım da böyle bir hızlanma olur Çünkü şunu biliyorum O büyük insanı ve onun yarattığı büyük devrimi aslında anlatma imkanı yok, böyle bir imkan yok. 

Benim bir rahmetli hocam vardı Prof.Dr. Şerafettin Turan, Bir gün şöyle ifade kullandı. Ne zaman ki ben Atatürk'ün büyük nutkunu ya da onu yazdığı başka kitapları inceleme ve araştırma imkanı bulsam onun düşüncesinde ne büyük bir derinlik olduğunu bir daha fark ediyorum ve şaşkınlıklar içerisinde kalıyorum Daha önceden neden bunu düşünememidim diye. gerçekten de ben de hocamızın yolundan gitmeye çalıştım hasbelkader bir şeyler yazdım çizdim ve Atatürk'ü temel kaynaklarından öğrenmeye çalıştım ve öğrendikçe daha çok öğrenme ihtiyacı hissettim ve öğrenciler yetiştirdim Türkiye'nin dört bir tarafında ve inanın hala Atatürk'ün o düşünce boyutundaki derinliğini yeterince kavryabildim diyemem. O ne biçim ne muazzam bir şey O nasıl bir şey. Atatürk elbette büyük bir komutan elbette Atatürk büyük bir devlet adamı buna hiçbir şüphe yok ama aynı zamanda o düşüncelerinde derinlik olan bir düşünür.aynı zamanda bir yazar aynı zamanda bir gazeteci yani gazetecilik alanında önemli hizmetler verdi,ve gerçekten de Mustafa Kemal'i her seferinde bir kere daha anlatmak yeniden anlatmak onu yeniden tanıyarak gildir anlatmak kusura bakmayın hepimizin Bu bir görevidir.

Panele katılanlar  Kemal Arı'yı dikkatle dinlediler.

(Haber-Ercan Demir)

Editör: Haber Merkezi