CHP İl Başkanı Hakkı Güney, Ereğli Kongresi'nin MYK toplantısında iptal edildiğini ve bu karara saygı göstermek mecburiyetinde olduklarını ifade etti.Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Zonguldak İl Başkanı Hakkı Güney, Partisi'nin Ereğli İlçe Kongresi'nin genel merkez tarafından iptal edilmesini değerlendirdi.Partisi'nin MYK toplantısı sonrasında böyle bir karar alındığını belirten Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Hakkı Güney, 'MYK'nın kararına saygı göstermek mecburiyetindeyiz" dedi. 
Genel merkezden gelecek olan ikinci tebligatı beklediğini belirten İl Başkanı Hakkı Güney şunları söyledi:
iKiNCi TEBLİGATA GÖRE HAREKET EDECEĞİZ
"20. 08. 2019 Salı günü, saat 13.30'da Ereğli ilçe kongremizi genel merkezimizin ayın 19'unda saat 17.00'de Parti MYK toplantısının sonunda İl Başkanlığı'na kongrenin iptal kararını gönderdi. Biz de arkadaşlarımıza hemen tebligatlı bildirdik ve kongrenin genel merkezden gelecek ikinci bir tebligata göre hareket edeceğimizi kendilerine söyledik. Ben Ereğli'ye gittim. Ereğli'de İlçe başkanımızla beraber geçici kurulu ilçe başkanımızla beraber açıklama yaptık. Bu açıklamalarda Ereğli'de ki delege arkadaşların kendilerini sağduyuya davet ettik. Arkadaşlarıma teşekkür ediyorum."
EREĞLİ'DE ADAY OLAN ÜÇ ARKADAŞIMIZ, EREĞLi'DE Ki ARTIK BU SIKIŞMIŞ DURUMUN BiR AN EVVEL RAHATA DÖNMESI iÇiN, ÖRGÜTÜN DAHA VERiMLi DAHA AKTiF ÇALIŞABİLMESİ İÇİN MÜCADELE EDEN ARKADAŞLARIMIZDIR
Ereğli'de aday olan 3 kişinin daha verimli daha aktif çalışabilmesi için mücadele eden insanlar olduğunu belirten İl Başkanı Hakkı Güney sözlerine şu şekilde devam etti ett."Tabii ki 3 tane aday arkadaşımız vardı. Bu üç aday arkadaşımız da 12-13 günlük bir süreç içerisinde açıklamalarını yapmışlardı ve çalışmalarına başlamışlardı. İnsanlar Ereğli'deki artık bu sıkışmış durumu bir an evvel rahata dönmesi için, örgütün daha verimli daha aktif çalışabilmesi için mücadele eden arkadaşlarımızdır. Tabii ki herkes de ona göre ellerinin daha rahat olması anlamında düşünceleri var. Aday olan arkadaşlarımız da zaten bunun üzerine aday oldular,  Ereğli'de sürecin genel merkezden gelecek olan tebligatı bekliyoruz.

MYK KARARINA SAYGI GÖSTERMEK MECBURiYETiNDEYiZ
MYK kararına saygı göstermek mecburiyetinde olduklarını belirten İl Başkanı Hakkı Güney, "Biliyorsunuz MYK Sayın Genel Başkan nezninde toplanıyor. Başkanlığı Sayın Genel Başkanımız yapıyor.Aldığı karara saygı göstermek mecburiyetindeyiz. Bunun üzerine  İl başkanlığımıza bunun tebligatını yapacaklardır. Kararı yakın zamanda açıklama yapacağız " dedi.
(Haber-Ercan Demir)

Editör: Haber Merkezi