Nesil Halk Oyunları Gençlik ve Spor Kulübü 30 Ağustos ve 3 Eylül tarihleri arasında Balıkesir Sındırgı ilçesinde düzenlenen Uluslararası Yağcıbedir Halıları Kültür Ve Sanat Festivali etkinliklerine katıldı.

Nesil halk oyunları Gençlik ve Spor Kulübü ikinci Başkanı Aykut Ballı yaptığı açıklamada, “Bu yıl 20'si düzenlenen uluslararası Balıkesir Sındırgı Yağcı Bedir Halıları Kültür ve Sanat festivaline dernek olarak katıldık. 37 dağıtıcı ve 3 yönetici ile birlikte Festivale katıldık. Burada Zonguldak yöresi ve Artvin yöresi ile ilimizi temsil ettik. Festivalde bizi çok olumlu karşıladılar ve ilimizi iyi temsil ettiğimiz de inanıyoruz ve bundan dolayı çok mutluyuz. Sonuç itibariyle sezon içerisinde yaptığımız hazırlıkların festivallerle değerlendirmekte bizler için de ve gençler için de oldukça sağlıklı oluyor. Festival 5 gün sürdü ve 5 gün boyunca orada kaldık. Dönüşte de gençlerimizin isteği üzerine Çanakkale şehitlerimizi ziyaret ettik orada şehitlerimizi gezdik ve gençlerimize Orayı da gösterme fırsatımız oldu.”dedi.

KAYITLARIMIZ 30 EYLÜL’DE SONA ERİYOR. YENİ SEZONUMUZ EKİM’DE AÇILIYOR...

Nesil halk Oyunları Derneği olarak yeni sezon öncesinde kayıtların 30 Eylül tarihine kadar devam ettiğini belirterek sözlerine şu şekilde devam etti:

“Şimdi bu sezonun başından beri oldukça yoğun çalışıyoruz. Tabii bu da beraberinde yorgunluk getiriyor ama şimdi önümüzde bir Türkiye finali daha var yıldızlarda katılacağımız. Onun haberini bekliyorum daha tarihi açıklanmadı. Onun haricinde sezon açılışı tarzımızı verdik. 1 ve 30 Eylül tarihleri arasında kayıt işlemlerimiz devam edecek. Daha sonra aşkım de yapacağımız toplantı ile birlikte Ekim ayının başı gibi çalışmalarımıza başlayacağız. Buradan da Zonguldak'taki halkımıza duyuru yapmış olalım. Çünkü burada herhangi bir yaş grubumuz yok. Çocuklardan tutum daha gençler ve büyükler ve ayrıca hobi gruplarımız var. 2017/2018 sezonunu bir büyüme yılı olarak adlandırmıştık ve hedefler koymuştuk. Şükürler olsun ki, hedeflerimizi de gayet güzel şekilde gerçekleştirdik, bir sorun yok. Bunun neticesinde de ay sonu açacağımız sezon açılışı ile birlikte yeni hedeflerimize karar verip Bu doğrultuda yine Zonguldak şehrine hizmet etmeye devam edeceğiz”

ŞAMPİYONAYA KATILACAĞIZ...

Nesil Halk Oyunları Gençlik ve Spor Kulübü Başkan Yardımcısı ikinci başkanı Aykut Ballı, “Şimdi Önümüzdeki yıl hazırlıklarına bakacağız Ama dediğim gibi Yıldızlar Türkiye Şampiyonası'ndan başarılı bir Sonuçta evimize dönmek istiyoruz” dedi. 

(HABER-ERCAN DEMİR)

Editör: Haber Merkezi