Türkiye Halk Oyunları Federasyonu tarafından Zonguldak’ta düzenlenen kulüpler arası grup yarışmalarında Nesil Halkoyunları Gençlik ve Spor Kulübü Yıldızlar düzenlemesiz ve gençler düzenlemeli dalda birinci olarak Türkiye finallerinde Zonguldak’ı temsil edecekler

Yatışma hakkında bilgiler veren Nesil Halk oyunları gençlik ve spor kulübü dernek başkanı Hikmet Bankolu, birinci olmanı mutluğu ve gururu içinde olduklarını belirterek şunları söyledi:

“ Şöyle söyleyeyim Zonguldak’ta yapılan Türk Halk Oyunları Federasyonu’nun düzenlemiş olduğu gruplar yarışmasında Zonguldak’ta biz nesil halkoyunları gençlik ve Spor kulüpleri derneği olarak düzenleme siz dalga Zonguldak yöresi oyunu ile yıldız arkada küresinde birinci olduk. Ve gençler dalında düzenlemeli dalda onda da birinci olduk. Bir diğer ekibimiz de yine Zonguldak yöresi ekibimiz, büyükler düzenleme siz dalga üçüncü olduk. Ve birinci olan ekiplerimiz Türkiye Halk Oyunları Federasyonu’nun düzenlemiş olduğu yarışmada şehrimizi Finallerde temsil etmeye hak kazandık. Biz dernek olarak çok mutluyuz ve gururluyuz. Arkadaşlarımızın hepimizin başarısıdır bu ve bu başarıyla ben dernekteki tüm arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Yani duygularımı anlatacak kelimeler bulamıyorum. Hepsinde çok seviyorum. Bir de şunları belirtmekte yarar var biz şimdi birinci olduk. Bizim bu arada yarışmada birinci olmak demek her şeyin bitmiş olması demek değildir. Şimdi Türkiye finallerine hazırlanıyoruz. Çünkü ilimizi temsil et edeceğiz ve daha iyi temsil etmek için de çok çalışmamız gerektiğini biliyoruz. Ve arkadaşlarla bunu plan ve programını yaptık, mutlaka orada çok çalışacağız ve şehrimizde iyi temsil edeceğimize inanıyoruz. Tahmin edersiniz ki biz amatör bir derneğiz ve hiç bir yerden bir maddi desteğimiz yok. Şimdi Türkiye finallerine gideceğiz ve kamuoyundan ricamız bizlere yardımcı olmalarıdır. Kaba sektörlerinden bize yardımcı olacak her kuruluştan bir yardım bekliyoruz. Kimse yanlış Anlamasın bu bir dilencilik değildir. Şöyle söyleyeyim biz iki tane finalleri gideceğiz ve yaklaşık 80 kişilik grupla gideceğiz çünkü oynayan grupları bizim kalabalık. Tabii bunun da maddi yönünde çok büyük. Biz elimizden geldiği kadar yönetim olarak bu işleri halletmeye çalışıyoruz ama dediğimiz gibi herkesin desteğini bekliyoruz. İnşallah da bu işi anlımızın akıyla çıkacağız ve başaracağız ve ilimizde başarılı temsilcimizi inanıyoruz”

(HABER-ERCAN DEMİR)

Editör: Haber Merkezi