Zonguldak Belediye Başkanı Selim Alan ve eşi Ceyda Alan ile birlikte Kapuz plajında basın mensuplarıyla bir araya gelerek gündemi değerlendirdi.

ZONGULDAK’IMIZ İÇİN BAKANLARIMIZIN YANINA GİDECEĞİZ

Normalleşme sürecinden sonra bu hafta bakanlarımızı ziyaret ettik.Kilimli,Kozlu Belediye Başkanlarımız ve vekillerimizle ziyaretlerimiz devam etti.Yatırımlarımız ve vatandaşlarımızın istekleri için bakanlıklarımızın yanına gideceğiz. 

ATATÜRK’ÜN AYAK BASTIĞI İSKELE ZARAR GÖRMESİN DİYE KALDIRDIK

Bir gecikmeyle sahil projesi yapılmaya başlandı.Makineler startı verdi verilen süreden daha kısa sürer inşallah ve güzel bir sahil Zonguldak’ımıza yakışır olur.

Atatürk’ün ayak bastığı iskeleyi zarar görmesin diye kaldırdık ve aynı zamanda proje bittiğinde tekrar çiçek tutan kızla yerine koyacağız.O iskele herkes için ne kadar değerliyse bizim içinde değerli.Zonguldak’ımıza yakışır bir sahil olucak.Kaç yıldır Zonguldak’a hiç birşey yapılmadı.Şehrimizi kimse düşünmüyor.

Heykelin rengi atmış şekilde ama biz bunu göreve geldiğimiz gün hemen değiştirdik rengini bakımını yaptık.Zonguldak'ın son yıllarda böyle proje yok konuşulan konu iskele.

ZONGULDAK'TA BU TESİS İLK DEFA OLACAK

Kızlar plajına her hangi bir uygulama yapılmadı.Çoğu şehirlerde engelli vatandaşlarımızın denize girebileceği yer var ama Zonguldak'ta yoktu artık Zonguldak'ımızda böyle bir tesis olacak ikinci ihalede bu şekilde oldu bu ihaleler devam edecek.

 30 BÜYÜKŞEHİR VE ZONGULDAK OLARAK ANILDIK

Zonguldak olarak sıkıntılı günler yaşadık.Zonguldak’ı keşke böyle tanıtmasaydık.30 Büyükşehir ve Zonguldak olarak anıldık.Bu Zonguldak için kötü bir durum.Zonguldak pandemi sürecinde kötü bir sonuçla başladı %8’lerdeyiz bu kötü bir durum.İnşallah böyle yasaklar olmaz ve bayrama kadar normale dönüş sağlarız.Pazarcı esnafımız çok yardımcı oldu pazarı kapatarak ve bu vaka sayısını engelledi.1 aydır Zonguldak'ta vaka yok.Zonguldak büyük bir savaş verdi ve ben tüm Zonguldak'a teşekkür ediyorum.Kabus gibi günler yaşadık 50 mahalleyi karantinaya aldık.Bu kötü günler geçicek inşallah.

ZONGULDAK'TA SOKAK HAYVANI OLMAYACAK

Ankara idaresinde olan barınağı yenileyelim dedik. Mütaahit şuan o barınağı bıraktı ve yeni valimizle kısa sürede bitireceğiz.Zonguldak'a yetecek kadar bir yaşam merkezi yaratacağız oraya Ali ve Kamil Başkanla birlikte ön izlemesi başlandı.50 dönüm arazi olacak ve Zonguldaktaki tüm yardıma ihtiyaç tüm hayvanları prada bakılacak.Belediye başta olmak üzere bu konuda destek isteyeceğiz.Sokak hayvanları konusunda zor bir kesim var hiç sevmiyor bir kesim canını verecek kadar seviyor.

Projeyi hayata geçirebilirsek Zonguldak'ta sokak hayvanı olmayacak.

KOLTUK SEVDASI KORKUSUNA ZONGULDAK'A HİÇ BİRŞEY YAPILMAMIŞ

Pazar yeri ile ilgili düşüncemiz şu pazar yerinde otopark sorunumuz var çizgileri çizdik ve orayı rahatlattık.Kayıtlı olup başkası o pazar yerine yer açan var ve bu kayıtları tamamen değiştirdik.Seyyar istemediğimiz esnafımızda vardı ve Soğuksu pazarında tüm pazar esnafımızı bir yerde toplamak istiyoruz.Esnaf arkadaşlarımızla maddi anlamda bu durumu gerçekleştirebilirsek bu durumu hayata geçireceğiz.Aman Zongıudak'ın düzeni bozulmasın diye hiç birşey yapılmamış ama biz Zonguldak'ın güzelleştireceğiz.Koltuk sevdası korkusuna Zonguldak'a hiç birşey yapılmamış.

LAFA GELİNCE HERKES ZONGULDAKSPOR SEVDALISI

Zonguldakspor'u alma gibi bir niyetimiz ve gücümüz yok. Zonguldakspor için ayrı bir yönetime gerek var.Zonguldakspor'a Zonguldak Belediyesi dışında kimse yardım etmiyor. Lafa gelince herkes ölüp bitiyor ama kimse fedakarlık yapmıyor.4 sene önce Doktorluk yaptım ve ben Zonguldakspor'dan hiç bir destek beklemedim çayını simidini yemedim sadece suyunu içtim Zonguldakspor o haldeyken.Gönüllü olarak bu görevi yaptık.Topcularada bağırdım hocalarlada kavga ettim. 8 yaşındayken Zonguldakspor'un arkasından top toplardık.Lafta Zonguldakspor sevgisi olmaz.İlk projelerimizi bitirmemiz gerekiyor.

KOLTUK SEVDAM YOK

Ömer Selim Alan'a bu projelerin %80 tamamlansın ama bi dahaki dönem başkan olamazsın desinler ben o kağıda imzamı atarım.Ben koltuk sevdalası değilim.

O KÖPRÜ YIKILACAK

İş merkezi yapıp köprüyü yıkacağız.Yaptığımız projelerin göze gelmesi için o köprüyü kaldıracağız.

Beni ailemi ilgilendiren durumlar hakkında kimse yazı yazamaz.Onlar basın kartlarını yırtsınlar.Hatamız olduğu zaman istedikleri şekilde yazsınlar.Tamamen yalan ve iftira üzerine yazan insanların Zonguldak’a gram faydası olmadı.

Yazanlara ve yazdıranlara zamanım yok.Onların istediği eski Zonguldak olmayacak.Basınla ilgili bana soru sormayın ve ben hepinizi seviyorum.

(Haber Esra Aydın-Ercan Demir) 

Editör: Haber Merkezi