Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı Eğitimci-Yazar Hamit Kalyoncu’nun vefatı nedeniyle yayımladığı mesajda, “O inançları uğruna çok bedel ödemiş bir aydınlanma savaşçısıydı. Kendine hangi bedel biçilmiş olursa olsun, her yerde, hep dimdik durdu. Bildiği doğruları, inandığı değerleri her platformda büyük bir cesaretle savundu. Bu yönleriyle bir onur anıtı olan Hamit ağabey, hepimizin kutup yıldızı gibiydi” dedi.

Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı Eğitimci-Yazar Hamit Kalyoncu’nun vefatı nedeniyle bir mesaj yayımladı. Başkan Kantarcı mesajında, “Çaycuma’mız çok değerli bir evladını, Zonguldak’ımız çok büyük değerini kaybetti. Sevgili ağabeyim Hamit Kalyoncu’nun vefat haberini bir dizi etkinliğe katılmak için geldiğim Edremit’te öğrendim. Haberi aldığım andan itibaren duyduğum üzüntüyü sözcüklerle anlatmakta büyük güçlük çekiyorum. O en büyük eleştirmenim, en önemli çözüm ortağım, özellikle yöre kültür ve tarihi üzerine engin birikiminden çok yararlandığım bilgi kaynağımdı. Çağdaş değerlere sımsıkı bağlı bir eğitimci, ömrü boyunca hep Atatürk’ün ışığına koşmuş bir aydınlanmacı olarak kentimize çok değerli hizmetlerde bulundu. Büyük bir tevazu üzerine kurduğu bilge kişiliği ile Çaycumalılık ruhu ve bilincinin bileşkesiydi. Onun kaybıyla birlikte yalnızca Çaycuma ve Zonguldak değil, ülkemiz çok şey kaybetti” dedi.

ÇAYCUMA’NIN KENDİSİNE VERDİĞİ YAŞARKEN GÖSTERMİŞ OLMANIN BAHTİYARLIĞI İÇİNDEYİM

Kendisine 2019 yılında, ilçenin kültürel gelişimine sunduğu katkılar nedeniyle eğitim kültür alanında “Çaycuma Ödülü” verdiklerini söyleyen Kantarcı, “Hamit ağabey, bu topraklarda doğmuş, büyümüş bir aydın, eğitimci ve kültür insanı olarak Çaycuma'nın folkloru, kültürel birikimi, tarihi, dil özellikleri üzerine ilk bilimsel çalışmaları yapan kişiydi. Çaycumalılık ruhu ve bilincinin oluşturulması, ilçenin kültür değerlerinin ortaya çıkarılması, yaşatılması ve gelecek kuşaklara aktarılması için uzun soluklu çalışmalar yaptı. Bu alanda bir ömre yayarak harcadığı çabalarla elde ettiği sonuçları hiçbir karşılık beklemeden herkesle paylaştı. Birleştirici kişiliği, kucaklayıcı tavrı ve engin Çaycuma sevgisiyle hepimizin ağabeyi, fikri önderi oldu. Yaşamını kazandığı öğretmenlik mesleği sırasında öğrencilerinin yurt ve insan sevgisiyle yetişmesi için yoğun çaba harcadı, tutarlı yaşamıyla onlara örnek oldu. Tüm bunları Hamit ağabeyimize verdiğimiz Çaycuma ödülünün gerekçesi olarak yazmış, büyük bir onula kendisine sunmuştuk. Ona yaşarken böyle bir ödülü vererek, Çaycuma’nın kendisine verdiği değeri hemşerilerim adına göstermiş olmanın bahtiyarlığı içindeyim” dedi.

O İNANÇLARI UĞRUNA ÇOK BEDEL ÖDEMİŞ BİR AYDINLANMA SAVAŞÇISIYDI

Kantarcı açıklamasını, “Hamit ağabey çok yönlü kişiliği, bilgeliği, insani özellikleriyle eşine zor rastlanacak bir değerimizdi. Son nefesine kadar yöremizin ekonomik ve kültürel gelişimi için çaba harcadı, fikirler geliştirdi. Araştırmalar sonucunda ulaştığı her bilgiyi bir çocuk sevinciyle paylaşır, büyük bir coşkuyla anlatırdı. Onunla sohbet eden yeni bir şey öğrenmenin, ufkunda yeni bir pencere açılmasının mutluluğunu da yaşardı. O inançları uğruna çok bedel ödemiş bir aydınlanma savaşçısıydı. Kendine hangi bedel biçilmiş olursa olsun, her yerde, hep dimdik durdu. Bildiği doğruları, inandığı değerleri her platformda büyük bir cesaretle savundu. Bu yönleriyle bir onur anıtı olan Hamit ağabey, hepimizin kutup yıldızı gibiydi. Çok üzgünüm. Kendimi, Çaycuma’yı, ülkemi daha yoksullaşmış hissediyorum. Kent dışında olduğum için uğurlamasına katılamamış olmak ayrı bir üzüntü kaynağım oluyor. Başta sevgili eşi Müşerref Hanım, değerli kızları ve torunları olmak üzere herkese sabır ve metanet diliyorum. Hamit ağabeyime Allah’tan gani gani rahmet diliyorum. Tüm ulusumuzun başı sağ olsun” diyerek tamamladı.

(HABER MERKEZİ)

Editör: Haber Merkezi