Zonguldak Belediye Başkanı Dr. Selim Alan’ın kahvaltılı basın toplantısı iyi geçti, güzel geçti...

Zonguldak yerel ve ulusal basın temsilcilerinin hemen hepsi oradaydı...

Toplantıya bunca ilgi gösterilmesinin nedenleri arasında Dr. Selim Alan’ın “belediye başkanı” sıfatı ile ilk kez böyle topluca basınla bir araya gelmesi olduğu kadar, Belediye Basın Bürosu’nun dikkatli, titiz çalışmasının da etkili olduğunu söylemek gerekiyor.

Çayı-kahveyi bir yana bırakalım...

Başkan Selim Alan gerek basın mensuplarına hitap ederken, gerek soru-cevap faslında seçim sürecinde söylediği sözleri tekrarladı, önemli şeyler söyledi, bu arada “Ankara ziyaretinden” çok umutlu olduğunu da ifade etti.

Özellikle, “ Biz artık icraat makamındayız, artık az laf, çok iş üretmeye başlamamız gerekiyor. Bu nedenle yürümek değil, koşmak istiyoruz” şeklindeki sözleri hizmet heyecanını içtenlikle yansıtıyordu.

Amenna !..

Ancak, Başkan Selim Alan’ın soru-cevap faslından sonra off the record (kayıt dışı) sohbeti basınımızın daha çok dikkatini çekecek açıklamalardan oluşuyordu.

Elbette “kayıt dışı” görüşme veya açıklamaları yayınlamak gazetecilik etiği ile kesinlikle bağdaşmaz. Üstelik delikanlılığın raconuna da ters düşer, bu nedenle orada konuşulanlar orada kaldı.

Ancak şu kadarını söylemek olasıdır...

Dr. Selim Alan’ın “kayıt dışı” sohbetinden Zonguldak’ı ve Zonguldak’ta yaşayan her kademedeki insanları ne kadar iyi tanıdığı anlaşılıyor.

İlimizi yakından ilgilendiren olayları ve bu olayların “aktörlerini” ne kadar  iyi analiz edip, ayrıntılarına kadar bildiği de anlaşılıyor.

Diyeceğimiz o ki, Zonguldak Belediyesi’nin başında öyle belediyecilikten bihaber, şehri ve şehrin insanlarını tanımayan “toy” bir yönetici bulunmuyor.

Herkes bu durumdan bir sonuç çıkarmalı...

( Erhan ÇAKMAK)

Editör: Haber Merkezi