Minik öğrenciler, "Eylem yapmıyoruz hakkımızı arıyoruz, okulumuzu istiyoruz, Vali amca okulumu alma" diye seslendiler. Minik öğrenciler ellerinde aksi yüz olan emojileri göstererek tepkilerini dile getirdiler.
DEMİREL: MURAT BEY BİZİ DE CANLI YAYINA ALSIN
Gazi İlöğretim Okulu Okul Aile Birliği Başkanı Dilek Sümer Demirel, "Çocuklar mutsuzlar psikolojileri bozuk ve günlerdir diyoruz ki biz burada eylem yapmıyoruz, biz hakkımız olan söz verilen okula geçmek istiyoruz. Tek derdimiz bu. Bu sabah Kanal Z'de yayınlanan Murat Altay'ın moderatörlüğünü yaptığı  ''Güne Başlarken'' programana canlı telefon bağlantısı ile Ak Parti Milletvekili Hamdi Uçar  bağladı.

Murat bey orada vekilimizede sordu, 'Bu insanlar sokakta eylem yaptıkları için çocuklar okullarına gidemiyor' dedi. Biz 15 gündür daha öncesi de var burada eylem yapmıyoruz, burada sesimizi duyurmaya çalışıyoruz. Okulumuz hakkımızdır diyoruz ve hak arıyoruz. Bu çocuklar 15 gündür burada haklarını arıyor. Eylem yapmıyor uygulamalı ders görmüyor resmen haklarını arıyor. Murat Bey dedi ki Milli Eğitim Müdür Vekilli ile görüşmüş, Vekil Müdür demiş ki 'Dönem sonuna kadar hiçbir işlem yapılmayacak. Okula hiçbir okul inmeyecek ve eğitimi açılmayacak' demiş. Biz de diyoruz ki Sayın Vekil, 15 Ocak'ta karneler alındı. 3 Şubat'ta Mithatpaşa aşağıda eğitim görecek kararı verildi. Ve o gün başlayacaktı. Biz eğer burada hak aramasaydık sesimizi duyurmasaydık ve bu konudan kimsenin haberi olmadan el altından Mithatpaşa'yı aşağıya indirip eğitime başlayacaktılar. Şimdi ne oldu da biz kendi okulumuza inemiyoruz,  oturduğunuz yerden lütfen Zonguldak'ı yönetmeyin. Zonguldak ile ilgili kararlar almayın. Murat Bey'e de diyoruz ki sadece müdürleri, vekilleri değil bizide dinleyin. Bunun eylem olmadığını size canlı yayında anlatalım.Bizide yayına alın.

Vekil bey diyor ki 'Bu veliler gelip geçici 3 sene sonra gidecekler, evet gideceğiz. Sadece kendi çocuklarımız için değil biz Zonguldak'taki bütün ortaokul öğrencileri için konuştuk, onlar için burada savaş verdik, hak aradık. Evet veliler olarak öğrenciler olarak belki 3 sene sonra mezun olacaklar ama bu okul için burada aradığımız hak yarın bir gün orada okuyacak tüm çocuklara örnek olacak. 15 gündür aşağıda mı okuyacaklar yukarıda mı okuyacaklar bunu savaşı içerisindeler artık yeter" dedi.

DOĞRAMACI: ''BENİM EVLADIM OLSA BENDE İSTEMEZDİM DEDİ''
Öğrenci Velisi Bahar Doğramacı'da;  "Canlı yayında Sayın vekilimiz yaptığı açıklamada bizlerle ilk günden beri görüşmeler içerisinde olduklarını evet doğrudur. Bizlerle ilk günden itibaren görüşmeler içerisinde oldu. Yanımızda olduğunu desteklediğini hatta şöyle bir cümlede kurdu benim kendi evladım olsa böyle eksik bir okulda eğitim görmesini istemeyeceğini söyledi.Hiçbir zaman böyle bir cümle duymadım neye dayanarak neye istinaden böyle bir cümle kurmuş canlı yayında çok da merak ediyorum" dedi.
Öğrenciler de biz sadece hakkımızı istiyoruz dediler.
(Haber-Ercan Demir)


 

Editör: Haber Merkezi