Bülent Ecevit Üniversitesi  Rektörü Prof.Dr Mustafa Çufalı,  basınla kahvaltıda buluştu.

Rektör Çufalı yaptığı açıklamada şunları söyledi: ''Pandemi gittikçe azalacak aşı oranı artıyor. Üniversitemiz pandemi döneminde çok farklı bir ortamla karşı karşıya kaldı ama biz başarının artması için elimizden geleni yapıyoruz. 1 buçuk yıldır uzaktan eğitimle devam ediyor, çok fazla sürmedi şükür ki herhangi bir olumsuz durum yok öğrencilerimizde, personelimizde, akademisyen arkadaşlarımızda.  Ögrencilerle konuşuyorum kendileri herşeyden memnun gerekli tedbirleri alıyorlar bir vakaya rastlamadık bu bakımdan sevindirici yüz yüze eğitime devam edeceğiz, bir çok faliyetlerimiz devam ediyor. Filyosla ilgili çalışmalarımız var bu çalışmalar da  devam edecek yakın  zamanda da filyos kongresi düzenledik .Fillyosla ilgili toplantı yapıyoruz, filyos sürdürülebilir kalkınma merkezi açtık bütün faaliyetleri orada devam ettircez filyos konusunda üniversitenin yapacağı herşeyi yapmaya hazırız  öğrencilerimizin faaliyetleri ile ilgili pandemi çerçevesinde devam ediyor bu yıl öğrenci sayısı düşüşü söz konusu, tercih az sayı az bütün üniversitelerde var bu durum diğer üniversitelere göre daha fazla düşüş yaşadık değil.

6 500 civarında öğrenci geldi diğer yıldan daha düşük bu durum, umarız bu seneye mahsus olur meslek yüksekokullarında doluluk oranı çok yüksek öte yandan başarılarımız devam ediyor. Teknofestte takımımız türksatın model uydu yarışmasında birinci olduk bu bizim için grur kaynağı öğrencilerimize her türlü desteği veriyoruz vermeye de devam edeceğiz.

Ocak ayında üniversitemiz yeni bir başarıya imza atmaya hazırlanıyor öğrencilerimizin  proje çalışmaları konusunda başvuru oranı hızlı bir şekilde artıyor. Tübitak projeleri konusunda ama biz yetinmiyoruz daha fazla olsun istiyoruz. Türkiye ortalamasının çok üzerindeyiz proje kültürü açısından başarımız  artacak sporcularımız başarılara imza atıyorlar yabancı öğrencilerimiz her yıl artmaya devam ediyor. Bu yıl 2675 öğrenciye sahibiz .Geçen yıl ve daha önceki yıllara göre sürekli artan bir ivme oldu. Uluslararası öğrenciler bizim açımızdan çok önemli ülkelerine döndüklerinde Türkiyeyle iletişimleri devam edecek. Öğrenci sayısı pandemiye göre arttı biz daha sağlıklı ve emin adımlarla gidiyoruz. Üniversitemizde toplam 33.600 toplam öğrenci var.''

Editör: Haber Merkezi