AK Parti'den Memur-Sen'e ziyaret
Memur Sen ziyaretinde konuşan AK Parti İlçe Başkanı Mükerrem Ayçiçek, “İnşallah önümüzde ki yılda öğretmenlerin hak ettiği maddi seviyeye çıkacağına inanıyorum”dedi.

AK Parti İl Başkanı Mükerrem Ayçiçek ve yönetim kurulu üyeleri 24 Kasım Öğretmenler günü kapsamında Memur Sen İl Temsilcisi ve Eğitim Bir Sen Şube Başkanı Kamuran Aşkar’ı ziyaret etti.  

Ziyaretin anısına AK Parti İlçe Başkanı Mükerrem Ayçiçek, Memur Sen İl Temsilcisi ve Eğitim Bir Sen Şube Başkanı Kamuran Aşkar’a çiçek takdim ederken, Memur Sen İl Temsilcisi ve Eğitim Bir Sen Şube Başkanı Kamuran Aşkar ise Ak Parti İlçe Başkanı Mükerrem Ayçiçek’e Akif İnan’ın ve Memur Senin kitabını hediye etti. 

Başkan Ayçiçek; ‘Öğretmenlerin çok kutsal görevleri var’

Ak Parti İlçe Başkanı Mükerrem Ayçiçek, “Bugün öğretmenler günü. Öğretmenler günü kapsamında eğitim camiasının değerli çalışanlarının sendikasını ziyaret ediyoruz. Kendilerini tebrik etmek her zaman yanında olduğumuzu göstermek adına sendikamızı sendika başkanımızı yönetim kurulu arkadaşlarımızla ziyaret ediyoruz. İnşallah karşılıklı görüşme içerisinde olacağız. Öğretmenlerimizin bizi aktaracakları olacak bizimde çözüm noktasında görüşeceklerimiz olacak. Kendilerini tebrik ediyorum. Yaptıkları görevler çok değerli. Çok kutsal bir görevleri var. Bu konuda şehit olan ahirete göç eden bütün öğretmenlerimize allahtan rahmet diliyorum”dedi.

Ayçiçek; ‘Öğretmenlerin hayat standartlarının daha da yukarıda olması gerek’

Öğretmenlerin hayat stantlarının daha da yukarıda olması gerektiğini ifade eden Başkan Ayçiçek, “Cumhurbaşkanımız bunlarla ilgili bütün tedbirlerini alıyor. Öğretmenlerimizin hayat standartlarının daha da yukarıda olmasını istiyoruz. İmkanlar dahilinde devletimiz döneminde öğretmenlere verilen katkılar diye hükümetlerle kıyaslanmayacak uçurum var. Cumhurbaşkanımızın açıkladığı öğretmenlikle ilgili kanun özel bir meslek statüsü halinde meslek kanunu çıkarılıyor. 3600 meslek kanunun cumhurbaşkanımız sözünü verdi. Bunla ilgili uygulamaya geçeceğini düşünüyoruz. İnşallah önümüzde ki yılda öğretmenlerin hak ettiği maddi seviyeye çıkacağına inanıyorum”şeklinde konuştu. 

Memur Sen İl Temsilcisi Aşkar; ‘3600 ek gösterge çok önemli’

Memur Sen İl Temsilcisi Kamuran Aşkar, 3600 ek göstergenin önemli olduğunu ifade ederek, “Öncelikle bizleri yalnız bırakmadıkları için teşekkür ederim. 24 Kasım’ı sadece bir güne hapsetmemek gerektiğini bugün Türkiye’nin milletlerin kurtuluşunu eğitimin asil öznesi öğretmenle olacağını düşündüğümüz zaman, öğretmeni her gün baştacı yapmak gerekiyor. Öğretmenlik adına konuşacak çok sözler var. Öğretmenlik kanunun olmaması hala içimizde bir kanayan yara olduğunu ve cumhurbaşkanımız da söyledi 2022 yılında öğretmenlik meslek kanunun çıkarılacağının sözünü verdi. Bu kanunu çok önemsiyoruz. Bu sözlerin icraata geçirilmesini çok daha önemsiyoruz. Öğretmenliğin hakettiğini meslek kanunun sadece 3600 meslek kanunun çok önemli olduğunu belirtmek istiyorum”şeklinde konuştu.
(Haber-Ercan Demir)

Editör: Haber Merkezi