Türk Eğitim-Sen Zonguldak Şubesi Başkanı Şahin Ören, "Öğretmenlerimiz pandemi döneminde çok yoruldu ve gerçekten tatili hak ettiler" dedi.

15 Şubat'ta başlayacak olan yeni eğitim öğretim döneminde yüz yüze eğitime geçilmesini temennisin de bulunan Şahin Ören şunları söyledi:

"Bilindiği üzere 16 Mart 2020’den bu yana ülkemiz çok ciddi bir salgınla mücadele etmeye çalışıyor. Dolayısıyla toplumun tüm kesimlerini etkilediği gibi pandemi eğitimi de haliyle olumsuz yönde etkiledi.  Öğretmenlerimiz  bu 1 yıllık dönemi daha ziyade uzaktan eğitimle geçirdi. Kah elektrik kesintileri canımızı sıktı, kah internet erişimsizliği, altyapının olmayışı, derslerin akşam geç saatlere kadar dağıtılması hem öğretmen arkadaşlarımızı eğitim anlamında hem de öğrencilerimizi oldukça yordu. Bunun dışında projelerden tutunda derslere erişim sağlayamayan öğrencilerin derdine düşene kadar pek çok şeyle uğraşırdı. Gerçekten öğretmenlerin çok zorlandığı bir dönem oldu . Bu yüzden öncelikle ben yaklaşık Zonguldak özelinde 7 bin öğretmenimize, Türkiye genelinde 1 milyona yakın öğretmenimize ben Türk Eğitim-Sen Zonguldak Şubesi olarak teşekkür ediyorum. Şimdi bu süreç içerisinde öğretmenlerimizi yalnızca eğitimi ulaşmadılar. Zaman zaman salgınlar mücadele noktasında haberleşmesinden sokakta maske takıp takmayanları kadar, kısıtlamalar da yiyecek ve ilaç dağıtımına kadar bu mücadelede devletimizin yanında oldular . Dolayısıyla bu süreçte öğretmenlerimiz gerçekten tatili hak ettiler.Tatil başladı ve 15 Şubat'ta sona erecek. Bu kadar yorulan öğretmenlerimizin tamamına en samimi duygularımla iyi tatiller diliyorum. 

Aynı şekilde tabi bir başka boyutu da eğitimin öğrencilerimizdir. Öğrencilerimize bu süreç olumsuz yönde etkiledi. Onlar da gece yarılarına kadar sürekli ekran başında derslerini takip etmeye çalıştılar not almaya çalıştılar, öğretmenler ile ve diğer sosyal medya grupları ile da erişim sağlamaya çalışarak kendini getirmeye çalıştılar.Ben yaklaşık 100 bin öğrencimize ve 7 bin öğretmenimize ayrıca iyi tatiller diliyorum.

İnşallah önümüzdeki dönem 15 Şubat'ın arefesinde başlayacağımız yeni dönemde Bakanımızın açıklaması ile beraber tekrar yüz yüze eğitimi hedefliyor Bakanlığımız inşallah salgının bittiği tekrar birbirimize sarılabildiğimiz,öğrencimizin ve öğretmenlerimize okulun buluştuğu sağlıklı bir dönem diliyorum .”

(HABER-ERCAN DEMİR)

Editör: Haber Merkezi