Atatürkçü Düşünce Derneği Samsun  Şube Başkanı Işık Özkefeli’nin daveti üzerine sahne alan Okan Onur yoğun ilgi gördü. Samsun Büyükşehir Belediyesi  Kültür ve Sanat Merkezi'nde yapılan gösteriye , yoğun  izleyici topluluğu katıldı.
ADD Devrek Şube Başkanı ve Zonguldak Belediye Meclis Üyesi Okan Onur’un , Atatürk’ün hayatının bilinmeyen yönlerini anlattığı“Vasiyet” adlı oyun , Samsun’da büyük ilgi gördü.Milli mücadelenin başladığı Samsun’da ilk kez seyircisiyle buluşan oyun ayakta alkışlanırken , seyircilerin büyük takdirini topladı. Türkiye genelinde yoğun ilgi gören tek kişilik sahne programının mimarı Okan Onur , mart ayının sonunda Vasiyet 1. Bölümünün artık son bulacağını , tamamen Atatürk’ün hayatının anlatıldığı Vasiyet’in ikinci bölümüne geçeceğini vurguladı.
Atatürkçü Düşünce Derneği(ADD) Devrek Şube Başkanı Okan Onur’un, Atatürk üzerine yazılmış yaklaşık 300 eserden  derleyerek yazdığı ‘Vasiyet’ adlı kitabı ise yoğun ilgi görüyor. Her program sonrası okurları ve izleyicileri ile bir araya gelen Okan Onur , kendi yazdığı kitabını imzalayarak izleyicileri ile sohbet etme şansı buluyor. Yaklaşık 3000 kitap imzalayan Okan Onur , Atatürk’e olan özlemin ne denli ciddi boyutlara geldiğini canlı olarak yaşamanın mutluluğunu yaşadığını belirtti. 
 
Onur'un tek başına sergilediği oyunda Mustafa Kemal Atatürk’ün hayatına dair bilinmeyen yönler anlatıldı. Üç bölümden oluşacak bir prodüksiyonun ilk bölümünü oluşturan gösterimde, Mustafa Kemal’in doğduğu yıllardaki toplumsal koşullar ve aile ilişkileri anlatılırken, anlatıma eşlik eden etkileyici müzik ve sinevizyon gösterimi, salonda, duygulu bir atmosferin oluşmasını sağladı. 
Devrek Atatürk Düşünce Derneği Şube Başkanı Okan Onur ise program sonunda yaptığı konuşmada, 'Vasiyet'in çığ gibi büyüdüğünü belirtti. Onur açıklamasında şu ifadelere yer verdi, "Mustafa Kemal Atatürk'e gösterilen sevginin ve enerjinin mutluluğunu tarif edemiyorum. Gittiğimiz her yerde büyük bir ilgi ile karşılaşıyoruz ve bu projeye imza atmanın çok büyük bir mutluluğunu yaşıyoruz. Ömrümüz elverdikçe yurdumuzun her karışını dolaşıp Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü anlatmaya devam edeceğim. Bize destek veren herkese çok teşekkür ederim" diye konuştu.

(Haber-Ercan Demir)

Editör: Haber Merkezi