Kdz. Ereğli Lisesi öğretmenleri ve öğrencileri olası bir deprem ve yangın sırasında nelere dikkat etmeleri ve yapmaları gereken konularla ilgili gerçekleştirilen tatbikatla bilgilendirildi. 

Kdz. Ereğli Lisesi’nde 13 Ekim Dünya Afet Risklerinin Azaltılması Günü dolayısıyla Kdz. Ereğli Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü’nün işbirliği ile deprem ve yangın tatbikatı gerçekleştirildi. 

Okulun Afet Kulübü’nün koordinesinde gerçekleştirilen tatbikatta, senaryo gereği çalan alarmla öğrenciler deprem olduğu sırada sıraların yanına çökerek kendilerini nasıl koruyacaklarını öğrendi. İkinci alarmla birlikte ise öğrencilerin 3 buçuk dakikadan kısa bir sürede okul binasını düzenli bir şekilde tahliye etmeleri sağlandı. Yine senaryo gereği okul binasının 5’inci katında mahsur kalan bir öğretmen için 122 Acil Durum Merkezi’ne haber verildi. Kısa sürede olay yerine ulaşan İtfaiye ekipleri, mahsur kalan öğretmeni sepetli merdivenle kurtararak başarılı bir şekilde güvenli bölgeye indirdi. Tatbikatın son bölümünde ise bazı öğretmen ve öğrencilere yangın tüpüyle ateşe müdahale etme teknikleri öğretildi. 

(Haber Merkezi)

Editör: Haber Merkezi