İYİ Parti Kozlu İlçe Başkanı Ender Adıbaş  okulların açılması ile birlikte velilerin dertlerinin başladığını dile getirdi. 
Adıbaş yaptığı açıklamada, covid-19 salgını nedeni ile 2 yıldır insanların geçinmekte zorlandığını okulların açılması ile birlikte velilerden isteklerinin başlandığını ifade etti.

Adıbaş;  “Okullardan velilerden, ücretli kaynak  kitaplarının istendiği, okul temizlik giderleri ve ayrıca İŞKUR’dan gelen hizmetlilerin sayı olarak  yetersiz kaldığını, ekstra hizmetli alınıp bunların ücretlerinin velilerden talep edildiği yönünde şikayetleri tarafımıza gelmektedir. Devlet “ücretsiz kitap veriyoruz” diyor, okullar ücretli kaynak kitabı aldırıyor. Devletin verdiği kitaplar kullanılmayacaksa o zaman neden veriliyor yada neden kaynak kitabı aldırıyor? Her ne şekilde olursa olsun devlet okullarında velilerden para istenmesi yasal olmamasına rağmen, okulların temizlik malzemesi gibi giderleri, hizmetli giderleri ve dezenfektan ücretleri bile neden velilerden isteniyor?Biz, İlçe Milli Eğitim Müdürümüzün okullardaki bu sorunlara bir çözüm bulacağına inanıyoruz” dedi.
(Haber-Ercan Demir)

Editör: Haber Merkezi