Zonguldak Sanat Tiyatrosu tarafından ''Ölüm Kadın Meseles'' isimli oyun sahnelendi.Atatürk Kültür Merkezi'nde sahnelenen oyuna sanat severler yoğun ilgi gösterdi. Türkiye Tiyatrolar Birliği Başkanı Zafer Gecegörür ve oyunun yazarı Nurşen Alıcıer'de Zonguldak'a gelerek oyunu izledi.
Zonguldak Sanat Tiyatrosu, hazırladığı 'Ölüm Kadın Meselesi' isimli tiyatrosu ile kadınların yaşadıklarını anlatıyor.
Nurşen Alıcıer'in yazdığı Erhal Koltuk'un yönettiği oyunda Gaye Ertürk, Yaşar Kapucu, Duygu Temiz, Mürvet Öğülmüş, Onurkan Karadoğan, Burak Gündüz, Hüseyn Gasimov, Mihça KIlıç, Nisan Kapucu, Hilal Öztürk, Onur Berber, Sena Köse, Hasan Yıldırım, Şenay Ayçiçek, Yadiğar Bağcı, Mustafa Demiray, Abdullah Yavuz, Gürsel Yıldırım, Bağdagül Maytalman ve Erhal Koltuk rol aldı.
KOLTUK: KADININ YERiNi ANLATAN BiR OYUN..
Zonguldak Sanat Tiyatrosu Genel Sanat Yönetmeni Erhal Koltuk, "Ölüm Kadın Meselesi oyunu sevgili Nurşen Alıcıer'in yazdığı ve benim nacizane sahneye koyduğum, yönettiğim bir oyun. Kadının ülkemizdeki yerini tüm çıplaklığı ile hiçbir abartıya kaçmadan hiçbir duygu sömürüsü yapmadan anlatan bir oyun. Biz Zonguldak Sanat Tiyatrosu olarak zaten sosyal mesajlar veren oyunları oynuyoruz, sanatı bu anlamda kabul ediyoruz. Geçen sezon azade oyunumuzu oynamıştık, Türkiye çapında büyük sükse yaptı ve büyük karşılık gördü. Bu sezonda oynayacağımız tüm oyunların teması kadın ve çocuk olacak, kadına ve çocuğa şiddet, taciz konuları işlenecek. Zaman zaman yürek acıtacak canımızı acıtacak önemli mesajlar verilecek, zaman zaman da bu mesajı güldürerek vereceğiz. Mesele daha geniş kitlelere ulaşmak, mesele gençleri, yeni yeni gençleri sahneye davet etmek sahneye almak"dedi.
ALICIER: ÇOK HEYECANLIYIM..
Oyunu yazarı Nurşen Alıcıer de, "Şu anda çok heyecanlıyım. Zonguldak Sanat tiyatrosu tarafından yazdığım oyun sahnelenecek" dedi.

Oyunun konusu ise şöyle: "Feride, Ayşe, Hasret, Fatma... İsimlerinin ne olduğu önemli değil. Onların adı kadın. Doğuştan birer kurban olarak yaşamaya mahkumlar. Ortak kederleri ortak kaderlerine dönüşmüş. 'Ölüm Kadın Meselesi' yalnızca onların trajedisini gözler önüne sermiyor. Sessizliğimizi toplum adına bir utanç duvarına dönüştürüyor bu oyun hepimizden bir parça'' dedi.

Oyundan sonra Zonguldak Sanat tiyatrosu genel sanat yönetmeni Erhal koltuk konuklarına teşekkür plaketleri takdim etti.
(HABER-ERCAN DEMiR)

Editör: Haber Merkezi