CHP Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş, Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk’ün aramızdan ayrılışı nedeniyle bir anma mesajı yayınladı. Mesajında Mustafa Kemal Atatürk’ün, tarihin akışını değiştiren ölümsüz bir lider olduğuna vurgu yapan CHP’li Demirtaş, şunları ifade etti:

BAĞIMSIZLIĞIMIZIN MİMARI!

“Milli mücadelenin Başkomutanı, bağımsızlığımızın mimarı ve Çağdaş Türkiye Cumhuriyetimizin kurucusu ve ilk Cumhurbaşkanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü aramızdan ayrılışının 80.yıl dönümünde, bir kez daha minnet, şükran ve rahmetle anıyor, manevi huzurunda saygı ile eğiliyorum.

Atatürk; yaşamı, yaptıkları ve başarıları ile tüm insanlığın saygısını kazanmış örnek bir devlet adamıdır. Ulu Önder, emperyalistlere karşı yaptığı mücadele ile mazlum halklara da örnek olmuş ve  yalnızca Türk Ulusunun yazgısını değil, tarihin akışını da değiştirmiş ölümsüz bir liderdir. Bu gün yanıbaşımızdaki ülkelerdeki diktatörleri ve yaşanan yanlışları gördükçe, O’nun kurduğu Cumhuriyet’in, ilerlemenin, devrimlerin, laikliğin, demokrasinin, hukuk devletinin, çağdaşlaşmanın, kadın haklarının, barışın ve huzurun ne kadar önemli ve değerli olduğunu her geçen gün daha iyi anlamaktayız. Atatürk ve Cumhuriyet düşmanları; Atatürk’ün düşüncelerini, eserlerini ve Cumhuriyeti yok etmeye yönelik tüm güçleriyle çaba göstermelerine rağmen, Atatürk’ün düşünceleri, ilkeleri ve en büyük eseri Cumhuriyet dimdik ayakta kalıp, ilelebet payidar olacak ve milletimizi sonsuza kadar aydınlatmaya devam edecektir.

Bir kez daha ilke ve devrimlerine bağlılığımızı yineleyerek, Mustafa Kemal Atatürk’ün ölümünün 80. Yıldönümünde anısı önünde saygıyla eğiliyorum."Dedi.

(HABER MERKEZİ)

Editör: Haber Merkezi