Ak Parti’de Merkez İlçe Başkanlığı adaylığı için adaylar bir bir ortaya çıkmaya devam ediyor. Yusuf Gülay, Birol Yaman’ın ardından eski parti yöneticilerinden Ömer Erbay’da başkanlığa talip olduğunı açıkladı.

Eski parti yöneticisi olan ve şehrin sevilen isimlerinden olan Erbay’ın da yakın zamanda adaylığını açıklaması bekleniyor. 

Erbay,  “Evet böyle bir düşüncem var. Partim bana böyle bir görevi verirse en iyi şekilde yapacağımdan kimsenin şüphesi olmasın. Zaman var. Başka aday arkadaşlarımızda çıkacaktır. Bekleyip süreci hep birlikte yaşayacağız” dedi.

Erbay yaptığı açıklamada, "Mustafa kardeşimizin önümüzdeki dönem adaylık konusunda yaptığı açıklamanın ardından başkan adayları ile ilgili bir süreç başladı. Ben de partide uzun yıllar görev alan bir arkadaşınız olarak merkez ilçe başkanlığına adaylık düşünüyorum”  şeklinde konuştu. 

İl Başkanı Zeki Tosun'la adaylığı konusunda  ilerleyen görüşeceğini belirten Ömer Erbay, “Zeki Başkanımızla bir önceki dönemde beraber görev yaptık. Kendisiyle daha görüşme yapmadım. Neden yapmadım? Süreç daha yeni başladı, süreci fazla yıpratmak istemiyorum. Zeki başkanımla geçmişte yaşanmış bir durum yüzünden sanki aramızda husumet varmış, bazı olayalar varmış gibi kamuoyuna lanse edildi. O yüzden bu sürecin sancılı ve sıkıntılı geçirmemek adına daha Zeki Başkan ile görüşmedim. Ancak ilerleyen günlerde kendisiyle görüşeceğim, Zeki başkan bizim ağabeyimizdir. Bize her zaman ağabeylik yapmıştır. Kendisini severim, sayarım. Dolayısıyla yakın zamanda kendisiyle görüşmemizi yapacağız” diye konuştu 

MUSTAFA ÇAĞLAYAN'I DAHA YUKARILARDA FARKLI MAKAMLARDA DEĞERLENDİRME DÜŞÜNCESİ VAR

“Mustafa Çağlayan’ı severim, Zeki başkanımla il yönetiminde görev yaparken kendisi ilçe başkanlığına getirildi. Çağlayan, gençlik kollarından gelen hareketli, düzgün çalışan bir kardeşimizdir. Belediye meclis üyeliği görevi de yapmıştır, orada da kendini ispat etmiştir. Tabi siyaset bu, belli olmuyor. Bazen farklı durumlardan dolayı farklı şeyler yaşanabiliyor. Biz bunu bir görev değişikliği olarak algılıyoruz. Gençliğin vermiş olduğu dinamiklikten dolayı özellikle Ömer Selim Alan’ın belediye seçimleri döneminde baya bir çaba sarf etmiştir. Bizler buna şahit olmuştuk. Seçimi alan bir kardeşimiz olarak başarılıdır kendisi, ama dediğimiz gibi genel merkezin kararına saygılıyız. Çünkü siyasette genel merkeze rağmen siyaset olmaz. Demek genel merkez böyle değişikliği uygun gördü ya da daha yukarılarda farklı makamlarda bir görev tescil edecekleri konusunda bir görüş var. Belki de bu yüzden görev değişikliği olmuştur.” 

YAŞAR GÖK AK PARTİ YE HİZMET EDİYOR

gazetecilerin Yaşar Gök ile ilgili sorusuna da Ömer Erbay "bakın Yaşar Gök AK Parti'ye hizmet ediyor davaya sadık bir insan" diyerek cevap verdi.

(HABER-RRCAN DEMİR)

Editör: Haber Merkezi