İl Özel İdare Genel Sekreteri Recep Demirtaş’tan, İl Genel Meclisi üyelerine gönderme

Geçtiğimiz Pazartesi günü İl Genel Meclisi'nde gündem maddesinde yer alan Kardeş Şehir eşleştirme hibe programı kapsamında Slovenya dışişleri bakanlığı Başkanlığının talep ettiği belgeleri imzalamak üzere Recep Demirtaş’a yetki verilmesi kararına Ak Partili meclis üyeleri karşı çıkmıştı. Meclis üyeleri oraya gidecek yetkilinin İngilizce bilmesi gerektiğini ve Demirtaş'ın İngilizce bilmediğini ileri sürmüş ve Meclis Başkanı Necdet Karaveli’nin ‘ya Vali ya da Recep Demirtaş görevlendirilecek’ açıklaması üzerine madde oy çokluğuyla kabul edilmişti.

İNGİLİZCEM  ZATEN YOK. BİZİM ZAMANIMIZDA İNGİLİZCE YOKTU FRANSIZCA VARDI VE BAŞKA YABANCI DİL YOKTU. ONLAR HER ŞEYİ DAHA İYİ BİLİRLER! SAYGI DUYARIM..

Recep Demirtaş konu üzerine yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı;

“İdaremizin hazırladığı 120 bin eurosunun 65 bin eurosu Zonguldak’ta ki mağaralara harcanacak. Bu proje büyük ihtimalle gerçekleşecek. Ben meclisten sadece imza yetkisi istedim. Yoksa Slovenya’ya gidip gitmemekte ilgisi yok. İngilizcem zaten yok. Bizim zamanımızda İngilizce yoktu Fransızca vardı. Ortaokullarda başka yabancı dil yoktu. Bu sorgulamayı yapmaları arkadaşların kendi teveccühleridir. Eleştirebilir düşünebilirler. Onlar her şeyi daha iyi bilirler saygı duyarım. Meclisteki arkadaşların hepsinin art niyetli olduğunu düşünmüyorum. Polemik yaratan üç beş tane art niyetli arkadaşlarımız var. Bu arkadaşlarımız Recep Demirtaş adını duydukları zaman her yerde polemik yapıyorlar. O kurumun başı Vali imza atma yetkisi de ben de olması lazım. Bu teklif gelince başka birisinin önerilmesini istedim. Bundan herhangi bir gelirim yok. Arkadaşlar beni yurtdışına gidecek gibi düşünüyorlar. Bu sayın Valimizin takdirindedir. Ben gerçekten İngilizce bilmiyorum. Slovenya gidip gitmeyeceğimiz daha belli değil. Ben bu işi yapmak ve takip etmek için görevlendirildim. Türkiye’de bir çok çevirmen var. Herkes onlardan yararlanıyor. Almanya’ya gittiğimiz zaman Almanca mı bilmemiz lazım. Almanca bilmeyenlerin Almanya’ya gitmemesi mi gerekiyor. Arapça bilmeyenin Suudi Arabistan’a gitmemesi mi gerekiyor. İzin vermeseydiler basın da eleştirseydi bunları.”

(HABER-ERCAN DEMİR)

Editör: Haber Merkezi