Cumhuriyet Halk Partisi (CHP)  İl Başkanı Hakkı Güney,Zonguldak'ta meydana gelen sel felaketini değerlendirdi.
Su baskınları nedeniyle zarar gören esnafa geçmiş olsun dileklerini ileten İl Başkanı Hakkı Güney, önlem alınmada geç kalındığını söyledi.

Belediye Başkanı Selim Alan'ın sel felaketi sonrası sahaya inerek büyük uğraş göstermesi ve ekipleri kordine etmesin takdirle karşıladığını belirten İl Başkanı Hakkı Güney, ancak önlemlerin geç alınmasından kaynaklanan bir su baskını yaşandığını ve bunun da bir daha yaşanmaması için gerekli önlemlerin alınması gerektiğini ifade etti.Geçmiş dönemde de bu şekilde bir sel felaketinin yaşandığını ve esnafın büyük zarar gördüğünü ve yine yaşandığını belirten  Güney, "Bu ekip çalışmasının yavaş kalmasından dolayı kaynaklandı" şeklinde konuştu.
Zarar gören esnafa ve Zonguldak halkına geçmiş olsun dileklerini ileten Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Hakkı Güney, şunları ifade etti:
 "Dünkü yağmurun Zonguldak esnafına büyük zararları oldu. Sevgili esnaf arkadaşlarımıza, Zonguldak halkımıza geçmiş olsun diyoruz. Evet bu bir afet olarak bunu kabul ediyoruz. Ama şunuda söylememiz lazım, bakın kırmızı alarm veriyorsanız kırmızı alarmın bir özelliği vardır, kırmızı alarmda bu meteorolojinin verdiği verilere göre demek ki bu şiddetli yağmurun geleceği belli oldu. Şimdi bunun kriz masaları oluşturduktan sonra bunun önlemini almak gerekiyordu.  Zonguldak için konuşuyorum bu gerçekleri de konuşmak zorundayım, eğer böyle bir kırmızı alarmda bizim bütün cadde içerisinde bütün önlemlerimizide almamız lazımdı. Saatin 5 sularında yağmurun şiddetlenmesi ile insanların da işten çıkma olayına denk gelmesi ile Zonguldak içerisinde bir kargaşa yaşandı. Burada daha önce Emral Çarşısının oradaki önlemler alınabilirdi, bunun bizi Cumhuriyet Halk Partisi Belediye Başkanlığında da bir böyle bir afetle yaşadığımız zaman bu önlemden sonra oradaki geniş bir çalışma yapıldı ve kanallar yeniden dizayn edildi. Şimdi arkadaşlar bu noktada demek ki afetlerde herşey olabiliyormuş ve bunun beceriksizlikle de ortaya konulması diye bir anlayışı da kafamızdan bir noktada silmemiz lazım. Bu ekip çalışmasının yavaş kalmasından dolayı diyorum. Muharrem Akdemir zamanında ekip çalışması da bir eksiklik vardı ama ondan sonra bu düzeltildi."
YOL KENARLARINA 30'LUK DEĞİL EN AZ 100LÜK BORU KULLANILMALI..
Ayrıca yeni yapılan yol kenarlarına 30 lık boru yüzlük boru konulması gerektiğini de ifade eden Güney sözlerine şu şekilde devam etti:
"Şimdi şuna bakıyorum yeni yapılacak Çaydamar'a giden yollardaki çalışan muhtar arkadaşlarla da konuşuyorum oradaki olayda da eğer 100lük boru konulacaksa bu sistem daha iyi yapılacaksa bunu vatandaş veya dışarıdan gören insanlar müdahale ediyorlar, taşı yaparken yani 30 luk boru koymayacaksın da 100lük koyacaksın veya 150, suyun dereye rahat artması anlamında Tabii ki arkadaşlara daha kolaylık sağlayacak, bu kadar zor durumda kalınmayacak. Ama bu işler Tabii inatlaş inatlaşmayla ve ben biliyorum la olmaz."

ZONGULDAK İÇİN BİRLİKTE ÇALIŞMALIYIZ
Zonguldak için birlikte çalışılması gerektiğini ifade eden  Güney, "Ben  belediye başkanına da geçmiş olsun diyorum, ekibine gösterdikleri uğraştan dolayı teşekkür ediyorum, Zonguldak'ta birlik ve beraberlik içerisinde yani fikirlerimizi ortak noktada birleştirerek, Ben biliyorumdan değil fikirleri birleştirerek bir noktaya getirerek Zonguldak'ın daha rahat nefes alması için çalışmalıyız. Tabii ki bize bu noktalarda Cumhuriyet Halk Partisi olarak düşecek görevi belediye meclis üyesi arkadaşlarımız da beraber belediye ile istişare olarak çözeriz" şeklinde konuştu.
(Haber-Ercan Demir)
"""""

Editör: Haber Merkezi