Zonguldak Orman Bölge Müdürü Zekeriya Beyazlı, "Milli ekonomimize orman ürünlerinden  44.5 milyon lira kar getirdik ”dedi.

Zonguldak Orman Bölge Müdürü Zekeriya Beyazlı, basın toplantısı düzenledi.

44.5 MiLYON TL KAR 

Zonguldak Orman Bölge Müdürü Zekeriya Beyazlı, "Zonguldak Orman Bölge Müdürlüğü olarak faliyetlerimizi en üst düzeyde gerçekleştiriyoruz. Devletimize, milli ekonomimize orman ürünlerinden  44.5 milyon lira kar getirdik."dedi.

DEFNE'DE DÜNYA BİRİNCİSİYİZ

Orman Bölge Müdürü Beyazlı, "Zonguldak Orman Bölge Müdürlüğü olarak ‘’Defne Yaprağı’’ üretiminde dünya birincisiyiz" şeklinde konuştu.

KESTANE AĞAÇLARININ VATANDAŞLAR SAHİPLENDİ!

Orman Bölge Müdürü Zekeriya Beyaz Beyazlı, orman alanı içerisinde bulunan kestane ağaçlarının vatandaşlar tarafından sahiplendiklerine dikkat çekerek "Kestaneyi vatandaşlar sahiplenmiş. Kestane Zonguldak'ta kutsal olarak görülüyor.”dedi.

ORMANLARI GENÇLEŞTİRİYORUZ

Ormanlar hakkında bilgi veren Zekeriya Beyazlı, damgalı kesilmiş ağaç sayısı kaç sorusuna ‘’2 milyon 100 bin damgalı sayısından 1 milyon 300 bin ağaç, yani 650 bin metreküp ağaç kesildi.Ormana bakım yapıyoruz. Periyodik aralıklarla bakım yaparak ormanları gençleştiriyoruz. Yerlerine yenilerini ekiyoruz." dedi.

YANGINLARA KARŞI ORMANLARIMIZI 7/24 GÖZLEM ALTINDA TUTUYORUZ

Ormanlarımızı 7/24 kontrol altında tuttuklarını ifade eden Bölge Müdürü Zekeriya Beyazlı şunları söyledi; "Orman muhafaza memurlarımız bizim kolluk kuvvetlerimizdir. Uçsuz bucaksız alan da bir orman servetimiz var ve bu serveti korumak için 7/24 görev başındayız. Üç vilayet 93 havzaya bölünmüş. Her birinin başında şef ve ormancılar var. Sık sık denetliyoruz. 227 yangın ilk müdahale ekibimiz var. Zonguldak yangında 3.derece boyuttadır."dedi.

TÜRKİYE'DE ÜÇÜNCÜYÜZ

Zonguldak Orman Bölge Müdürü Beyazlı, Kastamonu ve Bolu'nun ardından 3. sırada olduklarını belirterek, ‘’Türkiye de 28 bölge arasında  Zonguldak Orman Bölge Müdürlüğü, bakım ve üretim anlamında üçüncü sıradadır.” dedi.

EKO TURiZM

Eko turizm konusunda bilgi veren Zekeriya Beyazlı, "Eko turizm de 5 vilayetten biriyiz.Yenice-Göktepe, Bartın-Ulukaya alanlarında tesisleşme yapacağız.Ayrıca 7.5 milyon orman köylüsüne kredi verdik."dedi. Beyazlı ayrıca şunları söyledi: ”Kaçak maden ocakları konusunda zabıt tutuyoruz. Okullara istek olursa fidan veriyoruz. Memleketimizin ağaçlandırma ihtiyacı az .Ayırca, Bal ormanı konusunda çalışmalarımız devam ediyor.7/24 görevimizin başındayız’’ dedi.

(Haber-Ercan Demir)

Editör: Haber Merkezi