Zonguldak Belediye Meclisi'nin Ekim ayı ikinci birleşimi gerçekleştirildi

Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan'ın Ankara'da olması sebebiyle meclise Yusuf Deniz vekaleten başkanlık yaptı.

Mecliste ilk birleşiminde komisyonlara havale edilen maddeler görüşülerek karara bağlandı.

TERMİNAL ESNAFINA %50 KİRA İNDİRİMİ DEVAM EDECEK.

Mülkiyeti Belediyeye ait olan 100. Yıl otobüs terminalinde bulunan işletme sahiplerinin önceki dönemlerde yapılan %50 kira indiriminin belediyece belirlenecek aylar için yeniden yapılması hakkındaki plan bütçe komisyonu raporu oy birliğiyle kabul edildi.

ORTA KAPUZ VE TERSANEYE İKİ ÜST GEÇİT YAPILACAK

Mecliste Orta Kapuz ve Tersane bölgesindeki demiryolu hattı üzerinde iki üst geçit yapılması tartışmalara sebep oldu.
Madde üzerinde söz alan Cumhuriyet Halk Partisi meclis üyesi Turgut Aydın, bunun hukuksal soruna sebep olabileceği uyarısında bulunurken Ak Parti grup başkanvekili Bekir Selçuk ve AK Parti meclis üyesi Bünyamin Babaiban yaptığı konuşmada hiçbir sıkıntıya sebep olmayacağını ifade ettiler.
Belediye başkan vekili Yusuf Deniz' de  projenin yapılmasının planlandığını ifade etti
CHP grup başkanvekili Atınç Kayınova'da yaptığı konuşmada proje ortaya çıktıktan sonra değerlendireceklerini ifade etti ve yapılan oylamada madde oy birliği ile kabul edildi.

BELEDİYE ESKİ SERALARININ BULUNDUĞU ARAZİ, ÖZEL İDAREDEN SATIN ALINACAK

Bahçelievler Mahallesi sümbül Sokak fiil sokakta belediye Park ve bahçeler Müdürlüğü biriminin bulunduğu alanın yan tarafında bulunan, çiçeklerin yetiştirildiği seraların bulunduğu ve mülkiyeti il özel idareye ait olan alanın Zonguldak Belediyesi tarafından satın alınması konusundaki Belediye Başkanı Ömer Selim Alan'a yetki verilmesi maddesi oy birliği ile kabul edildi.

1.700.000 TL AKTARILDI!

Zonguldak Belediyesi'nin 2021 yılı bütçesi içinde fonksiyonel sınıflandırmanın birinci Düzeyleri arasındaki toplam 1.700.000 TL'nin aktarılması hakkındaki plan bütçe komisyonu raporu oy birliğiyle kabul edildi.

BELEDİYE NORM KADROSUNDAKİ 
BOŞ VE DOLU KADRO CETVELLER YENİDEN GÖRÜŞÜLECEK

Belediye ve bağlı kuruluşlar ile mahalli idare birlikleri norm kadro ilke ve standartlarına dair yönetmelikte değişiklik yapılmasına ilişkin yönetmelik B4 grubunda yer alan belediye kanununda yapılacak olan boş ve dolu kadro derece değişikliklerine ait cetvellerin görüşülmesi hakkındaki plan bütçe komisyonu raporu oy birliğiyle kabul edildi.

Kapuz Uzunkum ve K1 kavşaklarına yönelik Zonguldak Belediye Meclisi'nin 1/ 1.000 ölçekli uygulama imar plan değişikliği teklifine 
yapılan itiraz hakkındaki İmar komisyonu raporu oy birliğiyle kabul edildi.

ADLİYE ÖNÜNDEKİ MERKEZ TAKSİYE AİT 3 ARAÇLIK YER TAHSİSİ 2'YE İNDİRİLDİ..

Zonguldak Adliyesi önündeki Merkez Taksi'ye tanınan 3 araçlık yer tahsisinin 2 araca indirilmesini kapsayan trafik komisyonu raporu oy birliği ile kabul edildi.

Mecliste diğer maddelerde oy birliği ile kabul edildi.

Meclisin bir sonraki birleşimi, 2 Kasım 2021 tarihinde gerçekleştirilecek 

(Haber-Ercan Demir) 

Editör: Haber Merkezi