Kilimli"de,  unutulan sokak oyunlarını canlandırmak amacıyla sosyal sorumluluk kapsamında "Oynar Mısın Benimle" projjesi gerçekleşttirilecek.
Proje kapsamında 10 Temmuz tarihinde Kilimli sahil parkta bulunan spor sahasında gerçekleştirilecek olan programla birlikte çocuklar "sek sek" ve 'saklambaç" gibi çok sayıda unutulan sokak oyunlarından oynayacaklar.

Projenin organizatörü Nur Sarı yaptığı açıklamada, Sokak oyunları teması altında unutulan bir geleneği tekrar ortaya çıkarmak ve birlikte oynamak geçmişten gelen bu kültürü çocuklara tanıtmayı amaçladıklarını belirterek, "şimdi çocuklarımız başlarıní internetten, bilgisayardan kaldıramıyor lar. Çocuklarımız artık oyunlarını bile sanalda oynuyorlar. İstiyoruz ki çocuklarımız sokakta oynasınlar. Unutulan çocuk oyunlarını oynasınlar. Çocuk sokak oyunlarını çocuklarımıza tanıtmak istiyoruz. 10 temmuz'da çocuklarımız da birlikte oynamaya ve eğelenmeye hazırmısınız? Sayın Vali Yardımcımız ve Kilimli Kaymakam Vekilimiz Nevzat Taştan beyin önderliğinde ve Kilimli Belediye Başkanı Sayın Kamil Altun beyin iş birliği ile gerçekleştireceğimiz; "Oynar Mısın Benimle" Projemizi gerçekleştirmeye çok az kaldı. Herkesi davet ediyoruz"dedi

. (Haber-Ercan Demir)

Editör: Haber Merkezi