Kdz. Ereğli Belediyesi Oyuncak Evi’nin Aralık ayı atölye takvimi   açıklandı. Etkinlikler arasında “Minik eller dokuma yapıyor/çarpana dokuma” atölyesi de var; “Masallarla drama”, “Kukla Yapımı” atölyesi de… Aralık ayının dördüncü atölyesinin konusu da “Picasso’yla tanışıyoruz”…    

İşte Oyuncak Evi’nin Aralık ayı içinde gerçekleştireceği etkinlerin takvimi, yaş grupları, konuları ve eğitmenleri:
Aralık 2021 atölye programı
4 Aralık Cumartesi 
Saat:  11.00 – 12.30
Katılım için belirlenen yaş grubu: (7-12)
Konu: Minik eller dokuma yapıyor/ Çarpana atölyesi
Eğitmen: Nigar Duman
Küçücük tezgahlarla bileklikler, takılar, çanta sapları, kemerler dokumayı öğreneceğiz. Tezgah olmadan bir sandalyeden ya da ağaç gövdesinden yararlanarak dokuma yapmanın inceliklerini keşfedeceğiz. Rengarenk iplikler minik ellerle buluşacak. Atölyemizde sürpriz oyunlarımız da olacak.

11 Aralık Cumartesi 
Saat:  11.00 – 12.30
Katılım için belirlenen yaş grubu: (4-7)
Konu: Masallarla drama 
Eğitmenler: Selim Yiğit
Ramazan Ceylan
Bu atölyemizde masalların muhteşem evrenine süzülüp, sevimli kahramanlarının bir bölümüyle tanışacağız. Masal dünyasından canlandırmalar yapıp, masalın bir parçası olacağız. Hem eğleneceğiz, hem öğreneceğiz. Bize müzik öğretmenimiz gitarla, neyle eşlik edecek.   

18 Aralık Cumartesi 
Saat: 11.00 – 12.30
Katılım için belirlenen yaş grubu: 7 -10
Konu: Kukla yapım atölyesi
Eğitmen: Havva Keleş Ağaç
Gülsüm Usluoğlu
Küçük sahnemizde geleneksel kukla kültürümüzden küçük bir örnek sergileyip, kendi eğlenceli kuklalarımızı üreteceğiz. Farklı malzemeleri kesip, yapıştırıp, bağlayıp, şekil verip kuklamızı oluşturacağız ve hep beraber onu oynatacağız.
(Bu atölyeye katılacakların beraberinde diz altı çocuk çorabı getirmeleri gerekmektedir. Çorabın ayak bölümü desensiz olmalıdır.)    
(Bu çalışma Zübeyde Hanım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile işbirliği çerçevesinde gerçekleşmektedir) 

25 Aralık Cumartesi
Saat:  11.00-12.30
Katılım için belirlenen yaş grubu: (6-10) 
Konu: Picasso’yla tanışıyorum
Eğitmen: Sevinç Yıldız Güzen
Dünyanın en büyük ressamlarından Picasso hakkında fikir edineceğiz. Eserlerinden bazılarının görselleriyle tanışıp, kübizm neymiş onu öğreneceğiz. Kendi kübik eserlerimizi ortaya koyacağız. Picasso’nun eserleri ilham kaynağımız olacak.

Atölye çalışmalarından yararlanılabilmesi için velilerin 0372 310 01 44 No’lu telefonla arayıp form doldurması ve imzalaması gerekiyor.
Veliler atölye sırasında çocukları teslim edecekler. Atölye bitiminde çocuğu teslim alacak kişinin kimlik bilgileri önceden Oyuncak Evi yönetimine iletilecek ve kimlik gösterildikten sonra çocuklar teslim edilebilecek.
Atölyeler pandemi koşulları nedeniyle en fazla 10 kişiyle sınırlı olacak. Talebin yoğun olması durumunda yeni tarihler belirlenecek.

(HABER MERKEZİ)

Editör: Haber Merkezi