Zonguldak İl Genel Meclisi toplandı.

Necdet Karaveli Başkanlığı'nda gerçekleşen toplantıda gündem maddeleri görüşülerek karara bağlandı .

Türkiye ve Avrupa Birliği arasında Şehir eleştirme hibe programı kapsamında sunulan projenin hibe almaya hak kazanması durumunda özel idarece uygulanmasına karar verilmiştir. Bahsi geçen proje kapsamında kurumu temsilen ve irzama sözleşmesini yapmaya ve gerekli tüm belgeleri imzalamaya, İl  Özel İdaresi Genel Sekreteri Recep Demirtaş ‘ ın yetkili, kılınmasına oy çokluğuyla karar verilmiştir.

Görüşmeler esnasında Ak Parti Kozlu İl Genel Meclisi Üyesi İsmet Açıkgöz Recep Demirtaş yerine Özel İdare ve Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Koku ‘ nun ismini önerdi . Ancak Kabul edilmedi .

‘’Özel idare bu kadar eleştiri hak etmiyor ‘’

Gündem Dışında söz alan Ak parti Ereğli İl Genel Meclis Üyesi Rıfkı Gültekin ‘’ İşler yapılmıyor.’’  Eleştirisine İl Genel ve Özel İdare sekreter yardımcısı Mehmet Kokulu ;

 ‘’ Çalışmaları yapıyoruz. Özel idare bu kadar ağır eleştiriyi hak etmiyoruz ‘’ diyerek cevap verdi .

Gündem dışı konuşmalarda ayrıca Chp merkez ilçe genel meclis üyesi Nebahattin Yılmaz ‘’ Ereğli’de çiftcilere verilen Büyük baş hayvan dağıtımının destekledi ve İlçelere de dağıtılması gerektiğini ifade etti.

Nebahattin Yılmaz ‘ ın bu söylemine Karşılık  Akp Grup Başkan Vekili İsmail Terzi ve aynı zamanda Veteriner hekim olan İl Genel Meclis Üyesi Filiz Ünal bu uygulamanın devam edeceğini ifade etti.

Toplantı bir sonraki birleşimin günü ve saatinin belirlenmesiyle sona erdi .

( Haber: Ercan Demir)

Editör: Haber Merkezi